Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hasičští lezci trénovali na ledové stěně v centru Liberce

V posledních třech dnech se lezecká libereckých hasičů zúčastnila výcviku v Horolezecké Aréně Hanibal Liberec. Výcvik byl zaměřený na ledolezení, pro které využili tamní uměle zaledňovanou plochu v centru Liberce.

„Na začátku se členové družstva seznámili s vybavením potřebným pro výstup po ledové stěně, dále byli proškoleni instruktorem z arény, jak se správně pohybovat po ledu,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Po úvodním proškolení měli lezci k dispozici pět cest, na kterých celé dopoledne trénovali. „Výcvik vedl k rozšíření dovedností pro případný zásah podobného charakteru, který se v Jizerských horách může přihodit,“ dodala mluvčí.

Příprava ledové stěny v liberecké ulici Na Bídě trvala začátkem roku zhruba týden. Osmnáctimetrový ledopád přivítal první horolezce začátkem ledna.

V bývalém lomu tak před třemi roky poprvé vznikla největší uměle zaledovávaná plocha ve střední Evropě. A není pouze pro zkušené lezce. Své umění na ledu si může vyzkoušet prakticky každý. Na vrchol totiž vede osm různě náročných cest.

Foto HZSLK

Štítky Bílí Tygři Liberec, Jizerské hory, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasičští lezci trénovali na ledové stěně v centru Liberce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.