Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový portál pomůže žadatelům snadno projít dotacemi Libereckého kraje

Dotacemi krok za krokem provede žadatele nový internetový portál Libereckého kraje. Začal fungovat v polovině února a je určen zájemcům o dotaci z krajského rozpočtu. Uživatelé tam najdou všechny potřebné informace i dokumenty pro podání žádostí a zejména podrobný návod, jak při žádání o podporu postupovat.

„Nový web nabízí nejenom přehled všech možností finanční podpory, které je možné získat od Libereckého kraje, ale především je jednoduchý a vstřícný k uživateli. Umožní tak snadný přístup k dotacím úplně každému,“ říká Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

Nové dotační stránky, které najdou žadatelé na adrese http://dotace.kraj-lbc.cz/, jsou především přehlednější a jednodušší. Oproti minulosti odpadá i jejich složité hledání, neboť je dotační portál přístupný hned z hlavní internetové stránky Libereckého kraje. Stačí kliknout na tlačítko DOTACE.

Stránky jsou přehledné jak pro žadatele, tak i pro jejich správce. Koncipovány jsou zejména z pohledu uchazeče o finanční podporu, který nemusí předem ani vědět, z jakého resortu či fondu by mohl dotaci žádat. Všechno se dočte přímo na internetových stránkách, které ho srozumitelně povedou krok za krokem. Například jen na tři kliknutí se uživatel dozví, zda je pro něj vhodný dotační titul vyhlášen, již otevřen, uzavřen anebo se s jeho otevřením teprve počítá. Nechybí jasné údaje o termínech, od kdy do kdy mají být žádosti podány, ani důležité informace pro příjemce dotace k průběhu realizace jejich akce.

V základní nabídce si žadatelé vyberou z deseti oblastí tu, která je zajímá. Například pokud bude chtít žádat o dotaci z oblasti sociální, klikne na takto pojmenovaný baner.  Otevře se nabídka oblastí podpory a z nich si vybere tu nejvhodnější. Následující krok jej dovede k tabulce, kde se dozví, jaké dotační tituly jsou vypsány a zda už byly otevřeny nebo se teprve jejich otevření chystá. Poté už jen stačí postupovat podle návodu, vyplnit potřebnou žádost a odeslat. Na webu samozřejmě nechybí ani kontakty na odborné pracovníky, kteří v případě potřeby žadatelům poradí.

Letos má Liberecký kraj v dotačním fondu pro žadatele připraveno přes 129 mil. Kč. Částka 100 mil. Kč je podle koaličního prohlášení a 29,6 mil. Kč je zůstatkem roku 2016.

Tisková zpráva

Štítky dotace, Liberecký kraj, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový portál pomůže žadatelům snadno projít dotacemi Libereckého kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.