Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Souhlasím
 

Trochu jiné koblihy. Pravé americké doughnuty už si dáte i v Liberci

 
pondělí, 27. února 2017, 10:51

Tohle v Liberci chybělo. Tradiční americké koblihy – takzvané doughnuty už si můžete koupit ve specializované prodejně v centru města v Revoluční ulici. Čekají na vás různé variace polev a posypů na nadýchaném těstíčku. V Lucky Doughnut vám také ve všem vyjdou vstříc a vyrobí vám doughnut přesně podle vašeho přání. Chcete ho větší? Nebo se vzkazem pro svou lásku? A co takhle jako dort na oslavu? Stačí se jen domluvit.

„Chtěli jsme tu mít kus Ameriky, kde mají doughnuty obrovskou tradici,“ vysvětluje Jana Masopustová, která v Liberci Lucky Doughnut otevřela. V obchodě prodává doughnuty podle vlastní originální receptury a nabízí jich celou řadu druhů.

A čím se vlastně doughnuty od českých koblih liší? Asi největším rozdílem je to, že uprostřed mají otvor na prst.  Navrch navíc patří nejrůznější polevy a také posypy. „Polevy máme ovocné, čokoládové a hodně oblíbená je nugetová. Doughnut navrch posypeme třeba kokosem, čokoládovými hoblinkami nebo mandlemi. Ale těch možností je nepřeberné množství,“ pokračuje Jana Masopustová, podle které zákazníkům rádi vyjdou vstříc při plnění jejich přání a na doughnut jim třeba vytvoří speciální nápis nebo vyrobí větší, či menší kousky.

Doughnuty si můžete sníst rovnou v prodejně, ale samozřejmě vám je zabalí s sebou. A co by to bylo za koblihu, kdyby k ní nebyla pořádná káva z místní pražírny. Aby byl dotyk Ameriky pořádný, k dispozici je i výběr amerických ledových i horkých čajů.

Ke stálé nabídce navíc v Lucky Doughnut vymýšlí nové druhy. „Měli jsme třeba Vánoční a naposledy Valentýnskou edici. Rádi se inspirujeme i u zákazníků, kteří nám sami říkají, jaké druhy by chtěli,“ říká majitelka obchodu, který otevřel v prosinci.

Pořádný doughnut mohou využít i firmy. „Zajistíme doughnuty na školení, jako odměnu zákazníkům za jejich věrnost nebo zaměstnancům za jejich skvělé výkony, na doughnuty dokážeme také dostat jakékoliv firemní logo,“ říká Jana Masopustová, dle které se její doughnuty hodí také jako zpestření sladkého koutku na oslavách, svatbách nebo teambuildingových akcích.

Objednat si doughnuty lze buď přímo přes Lucky Doughnut, nebo přes Dáme jídlo. Zaparkovat lze přímo před obchodem. Více o amerických koblihách v Liberci najdete na webu www.lucky-doughnut.cz.

PR text

Kam dál?

Nedaleko Kristýny hořelo osobní auto

neděle, 26. února 2017, 15:36

V šetření zůstává příčina včerejšího požáru automobilu, který zaměstnal liberecké profesionální a hrádecké dobrovolné hasiče....

Zchátralé výstaviště se promění na Technopark. Město už žádá o dotace

neděle, 26. února 2017, 07:55

Liberec žádá dotace z evropských fondů na přestavbu zchátralého výstaviště na Technopark. Přesunout by se tam měl klub...

Toky v Libereckém kraji se postupně vrátily do normálu

sobota, 25. února 2017, 08:19

Potoky a řeky v Libereckém kraji se postupně vrátily do normálu. První povodňový stupeň večer platil jen na Ploučnici ve...

Energetici vyhlásili v Libereckém kraji kalamitní stav

pátek, 24. února 2017, 11:00

Kvůli následkům silného větru vyhlásili dnes v 9:00 energetici kalamitní stav pro Liberecko, Českolipsko a Semilsko. Bez proudu...

 

Komentáře

Jan Schovánek

Radši bych si dal dršťkovou polévku nebo klasickou sekanou se salátem, než tohle!

pondělí, 27. února 2017, 13:42
 
 
 

Napište nám

Nejčtenější

  • FOTO, VIDEO: Přívalový liják spláchl část...

  • Za smrt chlapce v bazénu půjde plavčík k...

  • FOTO, VIDEO: V centru Liberce hořelo. Hasiči...

  • Další uzavírka. Kromě Horákovky neprojedete...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

DRBÁRNA: Vizuální stránka jídla nesmyslně nabývá na důležitosti, říká Zdeněk Pohlreich

V Česku před lety nastartoval malou gastronomickou revoluci. Díky televiznímu pořadu ukazoval, že jíst se dá kvalitně a není to ani nic složitého. Zdeněk Pohlreich je dnes stále jednou z nejvýraznějších tváří gastronomického byznysu u nás. V dalším díle Drbárny se rozpovídal třeba o životě v zahraničí nebo o tom, že jídlo by mělo především dobře chutnat.

Historička: O společnosti vypovídá i to, jaké slaví svátky a jak

Ze vzniku Československa v roce 1918 se neradoval každý, později stát vydával instrukce, jak se má tento svátek slavit. Jak se 28. říjen slavil v minulosti a jak to bylo s dalšími svátky z první republiky, zkoumali historici z Masarykova ústavu a Archivu (MÚA) Akademie věd ČR a Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Svá zjištění sepsali v knize, která vyjde letos v srpnu. Bádání přiblížila v rozhovoru Dagmar Hájková z MÚA.

ANKETA: Orwellův zákon aneb rozvědka do každého domu. Přijde Velký bratr i k nám?

V roce 2017 se ve sněmovně projednávala kontroverzní novela zákona o Vojenském zpravodajství a souvisejících zákonů. Tato novela sice vzhledem k podzimním volbám a kauze s Čapím hnízdem spadla pod stůl, nicméně v programovém prohlášení současné vlády v demisi se s přijetím takového zákona počítá. Proč je ale návrh novely z roku 2017 tak kontroverzní a hrozí nadále jeho přijetí?