Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Deštivé počasí o víkendu v Libereckém kraji na lyže moc nelákalo

Deštivé počasí o víkendu na lyže v Libereckém kraji příliš nelákalo. Sněhu je v horských střediscích stále dostatek, lidí ale s koncem jarních prázdnin výrazně ubylo. Někde se už proto o víkendu lyžovalo naposledy. Sezonu ukončili ve skiareálu na Javorníku u Liberce, ale také na Maliníku v Bedřichově. V lyžařských střediscích Jablonci nad Jizerou a Vysokém nad Jizerou se od pondělí vleky a lanovky zastaví, znovu se tam bude lyžovat od pátku do neděle.

Slabou návštěvnost zažil o víkendu Sportovní areál Ještěd v Liberci. "Nejraději bych provoz ukončil už dnes," přiznal vedoucí střediska Jan Svatoš. Lyžovat se bude na Ještědu ještě týden. "V provozu zůstane severní strana, příští neděli už se ale bude lyžovat naposledy," dodal Svatoš. Sněhu je přitom ve středisku dostatek, na sjezdovkách ho leží až 60 centimetrů. Lidí je ale málo a provoz střediska už je ztrátový.

Malou návštěvnost zažily o víkendu i jizerskohorské areály, které provozuje společnost SKI Bižu. "Lidí bylo o víkendu minimum, v sobotu pršelo, v neděli sice dopoledne svítilo slunce, návštěvnost ale nebyla lepší," řekl ředitel společnosti Pavel Bažant. V příštím týdnu podle něj střediska omezí provoz. Lyžovat se bude na Severáku a Tanvaldském Špičáku. "Už jsme ukončili provoz na Bedřichově, na Severáku pojede sever a na Špičáku lanová dráha," doplnil Bažant.

Ani v Rokytnici nad Jizerou o víkendu žádnou velkou návštěvnost nezažili. Mimo provoz už je areál Studenov, lyžuje se v areálu Horní Domky. "V provozu chceme zůstat do 2. dubna, jsem přesvědčen o tom, že to udržíme. V provozu zatím zůstanou dvě lanovky a na každé sjezdovce ještě jeden vlek," řekl ředitel Spartaku Rokytnice Michal Kopecký. Lyžovat se podle něj bude v celém areálu, omezený bude jen provoz dopravních zařízení, protože při menší návštěvnosti by to bylo zbytečné.

Ani v Harrachově nebyla o víkendu návštěvnost kvůli počasí příliš vysoká, středisko ale zřejmě zůstane v provozu nejméně do Velikonoc. Na sjezdovkách tam stále leží až 80 centimetrů sněhu. "Rýžoviště chceme nechat v provozu do 8. dubna, hlavní část areálu necháme v provozu dokud to půjde upravovat, sněhu je dost," řekl dnes náčelník lanovky ve Sportovním areálu Harrachov Milan Goč. Do Velikonoc chtějí provoz udržet také například v nedalekých Rejdicích.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, lanová dráha, Liberec, jarní prázdniny, Bedřichov, Javorník, Jablonec nad Jizerou, Jan Svatoš, sjezdovka, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deštivé počasí o víkendu v Libereckém kraji na lyže moc nelákalo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.