Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Radnice se na hodinu ponoří do tmy. Město tak dá najevo, že ho zajímá životní prostředí

Je to už každoroční tradice. Vždy na počátku jara se liberecká radnice na symbolickou hodinu ponoří do tmy. Magistrát tím tak dává najevo, že mu životní prostředí není lhostejné. Připojuje se tak k celosvětové akci Hodina země. Radnice zhasne přesně ve 20.30.

„Do happeningu se mohou snadno zapojit i Liberečané. Stačí, když v sobotu 25. března 2017 ve zmíněný čas zhasnou doma světla. Vlna tmy postupně oběhne celou planetu – začne na Fidži a skončí o den později na ostrově Samoa,“ řekl mluvčí magistrátu Jan Král.

V České republice se k akci loni připojilo na 150 měst, obcí a památek spolu s tisíci jednotlivců. Na celém světě se do tmy ponořilo přes 400 ikonických staveb a celkem na 12 tisíc památek ze 178 zemí.

Hodina země se konala poprvé v roce 2007. Vznikla z naděje, že lidé mohou zlepšit svět, ve kterém žijí. Probíhá symbolickým hodinovým zhasnutím světel, ať již veřejného osvětlení, nasvícení památky, štítu firmy, nebo vlastního obýváku.

Tento jednoduchý, ale přitom viditelný čin – zhasnutí světla – je signálem pro veřejné činitele, že je třeba věnovat více pozornosti ochraně životního prostředí, zejména ochraně klimatu.

Autoři | Foto skyshots.cz

Štítky životní prostředí, Česko, Fidži, Jan Král, Samoa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice se na hodinu ponoří do tmy. Město tak dá najevo, že ho zajímá životní prostředí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.