Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jarní běžky v Jizerkách? Na magistrále se dá stále dobře lyžovat

Kdo si chce užít speciální lyžovačku v jarním počasí, měl by se vydat do Jizerek. Na magistrále jsou stále velmi dobré podmínky, rolba i v noci na neděli upravila tratě a až na pár vytátých míst se dá krásně svézt.

V noci na neděli upravila rolba tyto trasy:

Z Bedřichova Stadion - Nová Louka - Hřebínek - Bílé Buky - Kristiánov - Rozmezí - Knajpa - Ždárek - Rozmezí - Kristiánov - Nová Louka - Bedřichov, stadion

Z Jizerky Mořina - Knížecí - Smědava - Promenádní - Jizerka, Mořina

Problematická místa jsou na úsecích Točna - Krásná Máří, Nová Louka - Blatný rybník, Vládní, sjezd od Buku směr Bedřichov. A jak už to tak na jaře bývá, je potřeba na některých místech počítat s nečistotami ve stopě. Ve vyšších polohách je ale stále sněhu dost.

420 tisíc od lyžařů

Během zimy také v Jizerkách probíhal prodej předmětů na podporu magistrály. „Prodejci, oblečení do reflexních vest a čepic, se v terénu pohybovali od sedmého ledna. Za tuto dobu se jim podařilo vybrat na 420 tisíc korun,“ řekla ředitelka Jizerské o.p.s. Silvie Vasková.

Prodej samolepek a odznaků je stejně jako DMS součástí veřejné sbírky kontrolované Krajským úřadem Libereckého kraje. „Lyžaři si tak mohou být jistí, že jejich peníze jdou právě na potřeby spojené s Jizerskou magistrálou. Výše příspěvku je 100% z ceny prodávaných předmětů,“ dodala ředitelka.

Autoři | Foto chmi.cz

Štítky Jizerské hory, Bedřichov, Nová Louka, Mořina, Liberec V-Kristiánov, Knížecí, Smědava, Točna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní běžky v Jizerkách? Na magistrále se dá stále dobře lyžovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.