Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dobrovolníci opět vyrazí uklízet Liberec. Přidáte se?

Liberečané se opět můžou zapojit do velké úklidové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. Dobrovolníci z řad obyvatel města vyrazí do terénu 8. dubna, na kdy je akce naplánována. Přidat se může kdokoliv z vás. Minulé ročníky ukázaly, že se najde mnoho Liberečanů z řad firem, neziskových organizací, škol nebo jednotlivců, kteří jsou ochotni nejen všímat si svého okolí, ale přiložit i ruku k dílu.

Každé jarní tání odkryje v libereckých parcích a na trávnících množství odpadků, které byly přes zimu bezpečně schovány pod sněhem. I když se město Liberec snaží své pozemky průběžně udržovat v čistotě, může člověk při procházce městem narazit na rozfoukané odpadky nebo dokonce na černé skládky, zejména v okrajových částech Liberce. V loňském roce se do akce zapojilo na 700 lidí, kteří nasbírali 32 678 kg odpadu.

Registrovat se můžete skrze webové rozhraní projektu www.uklidmecesko.cz, kde naleznete již vytvořený úklid organizovaný radnicí. Případně přímo u koordinátora akce na emailu vinar.michal@magistrat.liberec.cz nebo telefonním čísle 485 243 456. Akce Ukliďme svět, ukliďme Česko je součástí oslav Dne Země, které doprovodí ještě další aktivity.

Každý obyvatel, který eviduje ve svém okolí černou skládku, může navíc využít aplikaci www.zmapujto.cz, kde ji lze jednoduše a rychle nahlásit a označit v mapě. Právě takovéto mapy jsou vodítkem k udržení pořádku a čistoty v okolí.

Štítky Liberec, Česko, odpad, Den Země

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci opět vyrazí uklízet Liberec. Přidáte se?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.