Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jak by mohl vypadat nový park u krajského úřadu? Město chce zachovat původní stromy

Plánovaný park mezi krajským úřadem a Domem kultury by měl vyrůst mezi stromy, které v těchto místech nyní rostou. Zachování dřevin doporučuje magistrát, rada města a Komise rady města pro životní prostředí. Navrhují také zachovat park ve stávající ploše a rozloze. Jak by nový park mohl vypadat, vidíte na zpracované studii.

„Z našeho pohledu jsou zbylé stromy životaschopné a perspektivní a není proto vhodné je odstraňovat. Navíc se jedná o vzrostlé dřeviny, které v centru města citelně chybí. Jakýkoliv zásah do porostu a odstraňování dřevin bude vést k ekologické újmě v této lokalitě, neboť takto spontánně narostlé dřeviny jsou více odolné a životaschopné než zahradnické výpěstky, které by byly do parku vysázeny,“ vysvětlila náměstkyně primátora Karolína Hrbková (Změna).

Všechny pozemky dnes už patří Libereckému kraji. Ty, co původně vlastnilo město, odkoupil kraj v prosinci 2016 s tím, že chystá revitalizaci celého prostoru před správní budovou. Připravuje také architektonickou soutěž na celé prostranství.

„Studie byla odsouhlasena oběma stranami. Doporučení rady je tuto studii akceptovat a vycházet z ní při tvorbě projektové dokumentace a při samotné realizaci parku,“ dodala Hrbková.

Po vypracování projektu bude potřeba vysázet nové stromy a keře a zvelebit park by měly například i trvalkové záhony. „Získali jsme k tomu již finanční dar od teplárny a další podporu přislíbilo OC Forum,“ uvedla už dříve zakladatelka sdružení Lidi pro Liberec a městská zastupitelka Zuzana Tachovská (Změna).  

Štítky strom, dřevina, krajský úřad, rada obce, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak by mohl vypadat nový park u krajského úřadu? Město chce zachovat původní stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.