Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Liberec rozkvetl. Stovky květin vylepšují Rybníček, Soukenné náměstí i Fügnerku

Na mnoha místech v centru Liberce v těchto dnech rozkvetlo nebo rozkvétá velké množství květin. Jako první mohli Liberečáci vidět krokusy na Rybníčku a postupně rozkvétají i další místa, parky v ulicích Guttenbergova a Jablonecká, u terminálu MHD, u Divadla F. X. Šaldy, v ulici Na Perštýně, na Soukenném náměstí a před vlakovým nádražím.

A nejde jen o modré, žluté a bílé krokusy, v pruzích záhonů vykvétají i narcisy a tulipány, které město nechalo vysadit na podzim. „Na podzim jsme podnikli první kroky k tomu, aby Liberec po dlouhých letech opět vykvetl. Nechali jsme vysázet stovky cibulí okrasných květin, které nyní začínají kvést,“ řekla náměstkyně pro životní prostředí, veřejnou zeleň a cestovní ruch Karolína Hrbková.

Podle ní se brzy přidají tulipány a narcisy a další. „Prostor Šaldova náměstí zase rozzáří nový záhon růží. V letošním roce chceme s výsadbami pokračovat tak, aby v průběhu roku postupně vykvétaly další druhy květin, které budou do budoucna zkrášlovat naše město,“ dodala.

Sázet pomáhali vězni z vazební věznice, ale i studenti Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Liberci, kteří vytvarovali krokusové záhony u terminálu MHD ve Fügnerově ulici. Část se také vysázela pomocí mechanizace. „Stroj ukládal sazenice do země v souvislém pruhu a rozrytou zem po sobě sám urovnal,“ vysvětlil mluvčí magistrátu Jan Král.

Autoři | Foto MML

Štítky Liberec, květiny, záhon, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Liberec rozkvetl. Stovky květin vylepšují Rybníček, Soukenné náměstí i Fügnerku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.