Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poničené stromy ve městě. Vadí lidem a institucím, kterým stíní, nebo zakrývají reklamní panel

Je to trend už několik posledních let. Řada stromů především v centru města je z ničeho nic ořezána. Jenže nejde o žádný ozdravný řez, zkrátka někdo nakráčí a strom neodborně poničí. Posledním takovým případem je ořezání vzrostlé lípy směrem ze Soukenného náměstí do Jánské ulice před bývalým kinem Lípa.

Podle města stromy vadí některým obyvatelům a institucím. „Nejedná se pouze o prozaický důvod, že dřeviny stíní, či zakrývají výhled z okna, ale čím dál tím častěji se potýkáme s tím, že dřevina zakrývá logo firmy nebo reklamní panel,“ zní z Odboru ekologie a veřejného prostoru.

Ořezány byly sakury na Zhořelecké ulici, lípy v Dobrodružné ulici nebo javory u parkovacího domu v Blažkově ulici. Pracovníci magistrátu v takových případech volají policii.

Naposledy šlo o lípu u Jánské ulice na prostranství před bývalým kinem Lípa. Podle svědků přijelo auto s několika muži a ti lípu během chvíle ořezali. Lidé si ale mysleli, že jde o pracovníky TSML. Ti jsou ale dobře rozpoznatelní, jezdí totiž v oranžových autech a jsou označení logem společnosti.

„Proto apelujeme na Liberečany, dívejte se prosím kolem sebe, a pokud uvidíte nějaké nestandardní zákroky, hlaste to pracovníkům odboru ekologie a veřejného prostoru.“

Autoři | Foto MML

Štítky strom, lípa, Kino Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poničené stromy ve městě. Vadí lidem a institucím, kterým stíní, nebo zakrývají reklamní panel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.