Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Život v centru Liberce zkomplikuje rekonstrukce kanalizace

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace zkomplikuje život v dolním centru Liberce. Práce v okolí Papírového náměstí rozložila Severočeská vodárenská společnost (SVS), která je investorem, do dvou let. Pracovat se bude na dožilé kanalizaci a vodovodu v ulicích Lucemburská, Vrabčí, Na Svahu, Na Příkopě, Na Poříčí a Bednářské a také na nezpevněných plochách mezi Širokou, Resslovou a Vrabčí.

"V rámci této rozsáhlé investiční akce v dolním centru Liberce vyměníme nevyhovující úseky kanalizace a vodovodů, na něž je připojeno cca 300 obyvatel. Stavbu provedeme v koordinaci s naplánovanými akcemi města k obnově povrchů komunikací," uvedl generální ředitel SVS Bronislav Špičák. Stavba je jednou z akcí na obnovu majetku, která patří k prioritám vodárenské společnosti. "Z letošní částky na investice 1,31 miliardy korun dáváme téměř 86 procent, to je 1,123 miliardy korun, právě na obnovu vodohospodářského majetku," dodal Špičák.

Kanalizace i vodovody v lokalitě už podle Hladíka rekonstrukci nutně potřebovaly. "Jak prokázala kamerová prohlídka tam, kde bylo možné kamerou projet, jsou stoky staticky narušené, se silným obrusem stěn, popraskané a s netěsnými spoji," popsal stav kanalizace mluvčí SVS Jiří Hladík. Dožilé, inkrustované a poruchové jsou podle něj také vodovody. Stavební práce začaly v těchto dnech, první etapa by měla být hotová do konce letních prázdnin, druhá se bude dělat zhruba ve stejném období příští rok.

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v centru Liberce je jednou z 19 akcí zaměřených na obnovu majetku i strategické investice, do nichž dá letos SVS na Liberecku bez DPH 114 milionů korun. Severočeská vodárenská společnost chce letos do oprav a modernizace vodárenské infrastruktury v Libereckém kraji investovat 279 milionů korun, další miliony půjdou do drobných oprav. Objem investic je zhruba o pět procent nižší než loni.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky kanalizace, Liberec, Severočeská vodárenská společnost, investice, Jiří Hladík, Liberecký kraj, Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Život v centru Liberce zkomplikuje rekonstrukce kanalizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.