Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město uspořádá velikonoční trhy, na náměstí vyroste 29 stánků

Náměstí Dr. E. Beneše před libereckou radnicí bude deset dní patřit velikonočním trhům. Odstartují už tento pátek a kromě stánků se Liberečané můžou těšit na vystoupení dětí z libereckých mateřských a základních škol. Dále folklórní soubor Jizera, skupinu Jarret, PiPi Band, DNA Brothers a Anežku Cvejnovou a její Imaginárium.

„Na náměstí postavíme celkem 29 stánků, ve kterých budou prodejci nabízet stylové zboží. Najdete pomlázky, kraslice, vařečky, čokoládová vajíčka, slovanské pečivo, uzeniny, sýry, vykrajovátka, šperky a spoustu dobrot,“ uvádí ředitel Elsetu Michal Buzek. Právě společnost Elset, která organizovala vánoční trhy, bude mít na starost také trhy velikonoční.

„Také vystoupí studenti hudebních kurzů z Lidových sadů a hudební soubory ze Základní umělecké školy Jabloňová,“ dodal Buzek.

V pátek ve 14:20 slavnostně zahájí výstavu Velikonoce očima dětí na pódiu před radnicí náměstek primátora Ivan Langr (Změna). Výstava ve dvou patrech historické budovy radnice představí tvůrčí díla na téma svátků jara od dětí z libereckých mateřských škol. Výstavu si můžete prohlédnout v úředních hodinách magistrátu až do 20. dubna.

„Velikonoční trhy jsou obvykle pro kolemjdoucí milým rozptýlením i možností nakoupit jarní zboží, to nejhezčí se ale skrývá v radnici samotné. Výtvory dětí z mateřských škol totiž dokáží naprosto změnit atmosféru jindy až příliš formálního úřadu města, dát mu alespoň na chvíli punc lidskosti a veselí, takže člověk se tu pár dní hned cítí být v o něco lepší náladě. Všem našim mateřinkám za to patří velký dík,“ uvedl náměstek Ivan Langr.

Štítky radnice, Jizera, Ivan Langer, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město uspořádá velikonoční trhy, na náměstí vyroste 29 stánků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.