Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová atrakce v Rynolticích. Velikonoce připomíná šestimetrový zajíček a obří kraslice

Už pár dní je hlavní dominantou Rynoltic v parku u místního úřadu obrovský zelený velikonoční zajíček doplněný kraslicemi. Lidé se u něj fotí, chodí se na něj dívat a dělá radost jak dětem, tak dospělým. Zajíc byl dosud v různých obchodních centrech, díky několika rynoltickým nadšencům by se nyní měl stát opravdovou rynoltickou velikonoční tradicí.

Zajíc se do Rynoltic přestěhoval z obchodního centra Bondy v Mladé Boleslavi. Společně s kraslicemi se dostal do rukou jednomu z rynoltických obyvatel. „Tenhle pán je pro každou srandu, proto sehnal od místních firem vleky a podvaly a vydali se pro něj,“ vypráví starosta Rynoltic Jan Vacek.

Podle něj zajíc cestou dokonce přišel o ucho, vše ale dopadlo dobře a zajíc se tak dostal až do Rynoltic. „V průběhu pár týdnů ho místní oživili novými barvami a nakonec přemístili do parku k úřadu. Je přibližně šest metrů vysoký, vyrobený z polystyrénu a je složen z několika částí,“ pokračuje starosta.

Zajíc se stal okamžitě atrakcí a během víkendu se na něj přišly podívat davy lidí. „Do parku byl umístěn ale hlavně z toho důvodu, že se nachází v blízkosti školy i školky a tím pádem by měl dělat radost především dětem. Pro ty je připraveno ještě jedno překvapení, protože dvě z umístěných kraslic budou mít ještě možnost vymalovat sami,“ podotkl Jan Vacek.

V Rynolticích mají menší obavy, jak zajíc zvládne rozmary aprílového počasí, dosud byl totiž vždy umístěn v krytých halách. Přesto doufají, že se z něj stane tradice. „Takového zajíce jen tak někdo nemá, musím poděkovat všem, kteří se na přípravě této rarity podíleli a jsem rád, že si i přes různé chmury najde někdo čas na to, aby vyloudil úsměv na tváři ostatních a podle dosud zaznamenaných reakcí se to tady určitě povedlo,“ uzavřel starosta.

Autoři | Foto archiv obce

Štítky Rynoltice, kraslice, Velikonoce, zajíc, Jan Vacek, Mladá Boleslav, tradice, obchodní centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová atrakce v Rynolticích. Velikonoce připomíná šestimetrový zajíček a obří kraslice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.