Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budova Krajské správy silnic dosluhuje. Kraj už má na rekonstrukci stavební povolení

Absolutně nevyhovující už je aktuálně budova Krajské správy silnic Libereckého kraje v ulici České mládeže v Liberci. Potřeba bude opravdu rozsáhlá rekonstrukce. Na její první část vyčlenil kraj pro letošní rok osm milionů korun, celkem bude potřeba milionů dvacet. Opravovat se může prakticky hned, projekt je hotový a vydáno je i stavební povolení.

Celý objekt tak dnes ani není možné využívat. Přitom umístění je pro Krajskou správu silnic (KSS) ideální, i proto kraj s rekonstrukcí souhlasil. „Naším záměrem je, aby celá organizace, která je dneska roztříštěna na několika místech, sídlila v jednom areálu,“ říká náměstkyně hejtmana Jitka Volfová, která si celý objekt před několika dny prohlédla.

Podle ní je na tom celý objekt špatně jak po stavební, tak i morální stránce a nevyhovuje dnešním moderním podmínkám. „Na rekonstrukci je již zpracovaná projektová dokumentace a máme stavební povolení. Na její část je z rozpočtu kraje v letošním roce vyčleněno osm milionů korun,“ dodala náměstkyně.

Existoval i návrh, že by se KSS přestěhovala do nově vznikajícího Evropského domu, tam ale není místo a svou roli hrálo právě strategické umístění současného sídla. Díky ušetřeným penězům z loňska může rekonstrukce začít už letos.

„Část loňských úspor kraje, zmíněných osm milionů korun, nám umožní zahájit realizaci už letos. Celkové předpokládané náklady rekonstrukce činí dvacet milionů korun,“ řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Autoři | Foto Krajský úřad

Štítky rekonstrukce, silnice, stavební povolení, Liberec, Liberecký kraj, Jitka Volfová, Marek Pieter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budova Krajské správy silnic dosluhuje. Kraj už má na rekonstrukci stavební povolení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.