Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nekuřáci dostanou v Magně přidáno. Chceme podporovat zdravotní styl, říká vedení společnosti

Nekouříš? Dostaneš přidáno. Alespoň tak to plánuje od poloviny letošního roku Magna, která patří mezi významné zaměstnavatele na Liberecku. O několik stokorun si podle vedení společnosti polepší ti, kteří dbají na své zdraví a v areálu společnosti nebudou kouřit.

„Od letošního roku jsme se rozhodli podporovat nekuřáky a zdravý životní styl. Od července tak budeme přispívat nějakou částku do mzdy těm, kteří se minimálně vzdají kouření tady v areálu. Zaměstnanci stačí tedy podepsat jen čestné prohlášení, že tu nebude kouřit a dostane měsíčně přidáno v rámci stokorun,“ řekl ředitel závodu v Liberci Miroslav Frontz.

Podle něho ale ne každý bere nový benefit pozitivně. „Je to tady velké téma, které někdo bere jako diskriminaci kuřáků, ale ten první krok se udělat musí,“ dodal.

Ani několik stovek korun k výplatě podle všeho nedokáže přesvědčit zaryté kuřáky ke změně návyků. „Každá koruna je dobrá, ale o tom, že bych přestal, neuvažuji. Co jiného mám dělat o přestávce,“ dodal s úsměvem jeden ze zaměstnanců, kterého jsme se zeptali.

Magna patří k významným regionálním zaměstnavatelům, práci dává téměř dvěma tisícům lidí. V současné době už se soustředí výhradně na automobilový průmysl. Do roku 1989 vyráběla výhradně plastové výrobky do domácnosti. 

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nekuřáci dostanou v Magně přidáno. Chceme podporovat zdravotní styl, říká vedení společnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.