Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bosch Fresh festival oslaví 175. narozeniny plzeňského ležáku gurmánskou cestou kolem světa

Letošní ročník gurmánského Bosch Fresh festivalu se rozjede do 4 měst, s podtitulem OCHUTNEJ SVĚT! Všem návštěvníkům akce v Českých Budějovicích, Plzni, Liberci a Pardubicích nabídne kromě klasické gastronomie i mnoho ze zahraničních specialit a vše doplní výborným pivem světové kvality.

Jedním z důležitých témat letošního festivalu je snoubení jídla s vhodnými nápoji. Pivo má nejen u nás, ale i ve světě svou nezastupitelnou roli, a také proto se Bosch Fresh festival spojil, stejně jako v loňském roce, se značkou Pilsner Urquell. Plzeňský ležák tak bude důležitým a hlavním nápojem celého festivalu.

Plzeňské pivo letos navíc slaví své 175. výročí od uvaření první várky a za tuto dobu si vydobylo slávu po celém světě a stalo se zakladatelem celé světové pivní kategorie, známé jako pils. K pokrmům se dnes pije ve více než 50 zemích světa, kde šíří pravou českou pivní kulturu. 

K dobrému jídlu patří jednoznačně i správně ošetřené a načepované pivo. To koneckonců patří ke kuchyni, a nejen té tradiční, od nepaměti. Nekonečný svět gastronomie nabízí spoustu netušených kombinací nejen na talíři, kde je pivo jedinečnou ingrediencí ve slaných i sladkých pokrmech, ale velký požitek může přinést také díky vhodnému párování jídel s nápoji. Dobře zvolený pivní doprovod dokáže naservírovaný pokrm proměnit ve skutečný gastronomický zážitek,“ říká sládek plzeňského pivovaru Václav Berka.

„Vzhledem k obsahu hořkých látek je pivo jako doprovod pokrmu ideální, zvlášť pak plzeňský ležák. Právě hořkost totiž dokonale aktivuje chuťové pohárky a startuje trávicí procesy – lahodně hořké pivo bystří chuť a připravuje strávníka na gurmánský zážitek. Zároveň podporuje trávení a zejména tučnější jídla činí stravitelnějšími, proto slouží také jako digestiv,“ dodává.

Nicméně nabídka piva bude ještě bohatší. Všem fanouškům zlatavého moku nabídne každý festival ochutnávku z několika minipivovarů, takže na své si přijdou opravdu všichni.

A pokud máte zájem získat jedinečnou možnost načepovat si půllitr oroseného ležáku Pilsner Urquell do skla zdarma, kupte si vstupenku na festival v předprodeji za 100 Kč a těšte se na tento dokonalý dárek… Více na www.freshfestival.cz/vstupenky.

Termíny jednotlivých festivalů:

České Budějovice – 6. a 7. května (Výstaviště České Budějovice)
Plzeň – 20. a 21. Května (OC Plaza Plzeň)
Liberec – 27. a 28. května / park u bazénu (Budyšínská)
Pardubice -  17. a 18. Června (Dostihové závodiště)

Více info na webu www.freshfestival.cz, Facebook Fanpage nebo na Instagram.com/fresh_festival

Tisková zpráva

Štítky festival, pivo, Robert Bosch GmbH, pokrm, nápoj, Plzeň, narozeniny, České Budějovice, Liberec, Pardubice, gastronomie, Pilsner Urquell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bosch Fresh festival oslaví 175. narozeniny plzeňského ležáku gurmánskou cestou kolem světa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.