Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zájemců o bydlení v Turnově je více, než může město uspokojit

Zájemců o pozemky k bydlení v Turnově je výrazně více, než může patnáctitisícové město v Českém ráji uspokojit. Vliv to má i na ceny. Při poslední aukci město některé stavební pozemky prodalo skoro za dvojnásobek vyvolávací ceny.

Radnice nedávno nabídla v lokalitě Hruštice-Károvsko pět zasíťovaných pozemků pro výstavbu rodinných domů za 1350 korun za metr. V aukci o ně soupeřilo od 11 do 17 zájemců a cena za metr se díky tomu u jednotlivých pozemků zvedla na 2080 až téměř 2500 Kč. Pro srovnání, loni bylo u pozemků prodávaných městem v této lokalitě maximem 1650 korun za metr čtvereční.

"Víme, že ceny okolo 2500 korun (za metr) se pohybují kolem Mladé Boleslavi a myslím, že i v Liberci jsou podobné," uvedl starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Podle realitních webů jsou ceny pozemků k bydlení v krajském Liberci mezi 1500 až 3500 Kč za metr čtvrteční.

Turnov je podle starosty atraktivní svoji polohou i spojením, čtyřproudá silnice vede do Liberce i do Prahy. "Je vidět, že dopravní dostupnost Turnova do dalších měst je zajímavá a lidé chtějí tady bydlet," dodal Hocke.

Za pět pozemků prodaných v soutěži utržilo město přes devět milionů korun, podle starosty ale nebylo záměrem utržit maximum peněz. "Chceme, aby lidé, kteří mají vztah k Turnovu, aby tady bydleli a nemuseli kvůli tomu mít horentní peníze," uvedl starosta. Budou se podle něj proto snažit zrychlit přípravu dalších vhodných pozemků k výstavbě domů a nabízet jich více. "Chtěl bych, aby každý rok to bylo deset pozemků," řekl Hocke. Prostor je podle něj stále na Hruštici, dalším vhodným místem jsou Benátky, což je lokalita nad nemocnicí.

Autoři | Foto Turnov.cz

Štítky Turnov, pozemek, bydlení, Tomáš Hocke, Český ráj, Liberec, Mladá Boleslav, Praha, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemců o bydlení v Turnově je více, než může město uspokojit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.