Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z ulic Liberce zmizelo 43 tun odpadu. Do úklidu města se zapojila skoro tisícovka dobrovolníků

Celorepubliková akce Ukliďme svět – Ukliďme Česko, dorazila i do Liberce, kde se do ní zapojilo téměř tisíc lidí. A člověk by ani neřekl, kolik odpadu se dá během pár hodin na několika místech města nashromáždit. Celkem se do sběrného dvora odvezlo 43 tun starých pneumatik, kusů nábytku nebo vyhozených elektrospotřebičů.

„Na 960 zapojených dobrovolníků z řad neziskových organizací, zájmových skupin, škol, firem, sportovních oddílů či skupin jednotlivců dokázalo v průběhu dubna uklidit desítky černých skládek, mnohdy letitých,“ řekl mluvčí magistrátu Jan Král.

Podle něj lidé nasbírali 850 pytlů drobného odpadu, 200 použitých injekčních stříkaček nebo 250 kusů pneumatik včetně velkých typů pro traktory nebo kamiony. „Jedná se o skutečně velké množství,“ podotkl mluvčí.

Dobrovolníci uklidili plochu 110 hektarů, což odpovídá asi 155 fotbalovým hřištím.

Oproti předchozím letům zaznamenala tato městská akce nárůst co do počtu zapojených dobrovolníků, organizací i vysbíraného odpadu nebo vyčištěné plochy. Pro zajímavost v loňském roce bylo vysbíráno 32 tun odpadu a zapojilo se cca 700 dobrovolníků.

Autoři | Foto MML

Štítky odpad, Liberec, Česko, Jan Král, úklid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z ulic Liberce zmizelo 43 tun odpadu. Do úklidu města se zapojila skoro tisícovka dobrovolníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.