Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Masaryčce začala výstavba rezidenčního komplexu se 144 byty

V Liberci dnes začala výstavba nového rezidenčního komplexu Park Masarykova se 144 byty. Šest domů vyroste na pozemcích, kde v minulosti stály mimo jiné pavilon A a také amfiteátr libereckého výstaviště. V Liberci se v posledních letech staví jen minimálně, poptávka je velká. Stavba sotva začala a většina z 43 bytů první etapy je prodána. Klienti si rezervovali i dalších 56 bytů v domech, které se budou stavět až ve druhé a třetí etapě. První domy budou hotovy příští rok na podzim.

Výstavba komplexu se připravovala už před deseti lety, projekt ale zastavila hospodářská krize. "Po krizi v roce 2008 se všechny developerské projekty v celé zemi, nejen v Liberci, zastavily a zájem lidí investovat do nových bytů nebyl," řekl předseda představenstva S Group Holding Petr Borovička. Teď se ale situace změnila. "Nejen v Liberci, ale i v Praze nebo Brně je nových bytů nedostatek, lidé mají peníze a jsou připraveni investovat, proto jsme se do toho mohli pustit," dodal.

Zájem o bydlení v rezidenčním komplexu je vysoký, přestože byty nepatří k nejlevnějším. Za nejmenší garsonku o rozloze 38 metrů čtverečních zaplatí zájemce 1,8 milionu korun, nejdražší střešní byty se prodávají za více než sedm milionů. "Ještě před osmi lety se v Liberci ročně postavilo 600 bytů. Dnes je to pětina. Výhodou Rezidence Park Masarykova je, že roste v exkluzivní lokalitě, která byla i v minulosti koncipována jako zahradní město. To znamená bydlení v přírodě a přitom v centru města," řekl Radek Kotrč ze společnosti Develop Industry, která je developerem.

Nové domy vyrostou ve druhé řadě za vilami lemujícími Masarykovu třídu. Ještě před zahájením prací museli stavbaři prořezat odumřelé a náletové dřeviny a odstranit černé skládky. Součástí projektu je revitalizace tohoto léta zanedbávaného koutu Liberce a také rekultivace údolí Jizerského potoka, který je dnes skryt v potrubí. Počítá se s navrácením jeho koryta do přírodní podoby, nově vzniklý park kolem potoka bude přístupný veřejnosti. Stavba domů ale nebude jednoduchá, v minulosti byly v těchto místech bažiny, a tak bude celá stavba založena na pilotách.

Autoři

Štítky Liberec, dům, projekt, NAO, a.s., DEVELOP INDUSTRY a.s., Praha, Brno, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Masaryčce začala výstavba rezidenčního komplexu se 144 byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.