Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Smutná zpráva. Zemřel dlouholetý starosta Bělé Vladimír Svoboda

Neuvěřitelných 63 let se Vladimír Svoboda věnoval aktivní činnosti pro obec Bělá na Semilsku, kde starostoval od roku 1992 a i v současnosti působil v zastupitelstvu obce. I proto byl v roce 2014 za celoživotní práci pro Bělou oceněn Poctou hejtmana. Vladimír Svoboda zemřel ve věku 83 let.

Již v roce 1954 se stal členem kulturní komise obce, v roce 1957 pak účetním a od roku 1964 aktivně pracoval jako tajemník obce. V roce 1992 byl zvolen starostou a v této funkci ho až nedávno vystřídala Alena Mihulková.

Svou činnost vždycky konal dobrovolně a nikdy za ni nepobíral plat. Až do konce působil v zastupitelstvu obce.

Pravidelně navštěvoval a přál obyvatelům k jejich životním výročím, vítal nové občánky či zařizoval sezení s pobavením pro důchodce a mnoho dalších akcí či tematických zájezdů.

Kromě Bělé také celý profesní život spojil s podnikem Kolora, kam se dostal už během učňovských let, třicet let působil jako ekonom a posledních pět let i jako ředitel, celkem pak v Koloře strávil 51 let.

Vladimír Svoboda byl také nositelem nejvyššího vyznamenání mezi dobrovolnými hasiči – Řádu sv. Floriána. V letošním roce oslavil Vladimír Svoboda úctyhodný 83 let.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Vladimír Svoboda, Bělá, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smutná zpráva. Zemřel dlouholetý starosta Bělé Vladimír Svoboda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.