Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Lidé si v Liberci připomněli dvaasedmdesáté výročí konce druhé světové války

Nejprve na vojenském hřbitově v Ruprechticích a poté i na Štefánikově náměstí si dnes lidé připomněli ukončení druhé světové války. Před dolními kasárnami připomíná od loňska hrůzy největšího světového konfliktu lidická hrušeň. Vzpomínkového aktu se zúčastnili desítky lidí.

„I když si to nikdo z nás nepřeje, přijde doba, kdy o největším válečném konfliktu v dějinách lidstva nebude mít kdo vyprávět. Nebude nikdo, jako pan Václav Hanf, který byl jedním z přeživších lidických dětí a vloni nám pomohl hrušeň zasadit, nebo brigádní generál Stanislav Hnělička a jim podobní, kteří v sobě nesli svědectví zvěrstev druhé světové války a poselství nezlomnosti lidského ducha,“ řekl primátor Tibor Batthyány.

Pietní setkání u příležitosti oslav 72. výročí ukončení 2. světové války začalo v pondělí 8. května na vojenském hřbitově v Ruprechticích.

Památku padlých sem přišli minutou ticha a položením květin zástupci města, velitel 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany plukovník Radek Černý, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, hejtman Libereckého kraje Martin Půta a další zástupci Libereckého kraje, Parlamentu ČR, Krajského velitelství Policie ČR, Krajského vojenského velitelství Liberec a členové mnoha dalších místních spolků, sdružení a odbojových organizací.

Autoři | Foto Jan Král

Štítky druhá světová válka, Liberec, Ruprechtice, Stanislav Hnělička, Tibor Batthyány, Michaela Marksová, Liberecký kraj, Martin Půta, Parlament České republiky, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Lidé si v Liberci připomněli dvaasedmdesáté výročí konce druhé světové války  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.