Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Víte, jak chutná Baracuda nebo krokodýl? Na Bosch Fresh festivalu v Liberci to zjistíte

 
středa, 10. května 2017, 13:26

Gurmánský Bosch Fresh Festival, který se letos opět koná ve čtyřech městech - České Budějovice, Plzeň, Liberec a Pardubice, nabídne bohatý program založený na netradičních gurmánských zážitcích. Kromě klasických gastronomických pochoutek a živých vystoupení kuchařských es, přestaví festival také zajímavé kulinářské směry, jako například extrémní catering.

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod názvem extrémní catering skrývá opravdu nevšední zážitek pro Vaše chuťové pohárky.

Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencí, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte. V minulých letech se návštěvníci Bosch Fresh festivalu mohli setkat s úpravou medvěda, krajty nebo žáby a i letos bude menu velmi rozmanité.

Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory kuchař Tomáš Drastík, který patří k nové generaci mladých dravých kuchařů. Nebojí se používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické. Své zkušenosti sbíral v takových podnicích jako je George prime steak, nebo ve firmě Filipa Töpfera Husí játra.

„Pro své menu jsem na festival připravil recept z Baracudy, což je dravá ryba z moří tropického a subtropického pásu. Dále se lidé můžou těšit na maso velbloudí, žraločí a krokodýlí v lehké tradiční úpravě s vlivy různých zahraničních kuchyní. Věřím, že všem návštěvníkům zprostředkujeme opravdu delikátní gurmánský prožitek“ uvádí kuchař Tomáš Drastík.

Ve stanu Extrémního cateringu tedy návštěvníci ochutnají menu ve složení:

Žraločí polévka s kokosovým mlékem
Velbloudí ragů s cizrnou
Baracuda seviche s avokádem
Krokodýlí tacos s mango salsou

Kromě extravagantních pochoutek se ale během čtyř víkendů představí také to nejlepší z klasické kuchyně nebo zahraničních delikates a chybět nebudou ani živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha, Marcela Ihnačáka, Romana Pauluse, Radka Davida nebo Tomáše Kubíčka. Pokud se budou chtít návštěvníci do programu aktivně zapojit, jsou pro ně připraveny kulinářské workshopy, přednášky, hlasováním si můžou zvolit TOP restauraci jejich regionu nebo prostě jen degustovat z nepřeberného množství jídla, piva, vína a dalších lahůdek.

Více info na webu www.freshfestival.cz, Facebook Fanpage nebo na Instagram.com/fresh_festival

Tisková zpráva
 


 

Kam dál?

Co bude se zchátralým a zarostlým amfiteátrem? Město z něj chce...

středa, 10. května 2017, 13:16

Otevírali ho Alexandrovci, hrál tu Johnny Hallyday. Řeč je o přírodním amfiteátru v Lidových Sadech. Ten od roku 1989 chátrá....

Dopravní hřiště se otevře malým cyklistům. Dorazí policejní pes i...

středa, 10. května 2017, 10:16

Po dlouhé zimní přestávce se pro veřejnost v sobotu slavnostně otevře dopravní hřiště u fotbalového stadionu Slovanu Liberec....

Letecké mapy Libereckého kraje jsou od května nové, specialisté kraj...

středa, 10. května 2017, 10:16

Na nových leteckých snímcích si mohou uživatelé portálu Mapy.cz prohlížet Liberecký kraj. Aktualizované záběry se na mapách...

Další rekonstrukce přinesou potíže. Pak ale budou nové chodníky,...

úterý, 9. května 2017, 11:25

Hned sedm lokalit v Liberci se v příštích týdnech promění ve staveniště. Výsledkem stavebních úprav ale bude zajištění většího...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Na libereckém nádraží se chtěl oběsit muž,...

  • Přepadl několik heren, policie po něm pátrá,...

  • Čelní srážka u Globusu. Při nehodě se...

  • Málo parkovacích míst a úbytek klientů,...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Smrtící syntetickou drogu šířil i žák základní školy

Smrtící syntetickou drogu v Moravskoslezském kraji šířil i žák základní školy. Obviněn s ohledem na věk nebude. Policie už v případu obvinila 11 lidí. Látkou se přiotrávilo 23 lidí, dva muži po jejím užití zemřeli.

Kdo tohle vymyslel, nechápavě lidé kroutí hlavami nad novými zelenobílými sloupky v Budějcích

Výsledek modernizace frekventované Lidické třídy v Českých Budějovicích mnozí lidé hodně jadrně komentují. Nejsou s úpravami spokojeni. Nedávno to byly ostrůvky, které místní připravily o parkovací místa. A teď to je šrafování se zelenobílými sloupky. To jsou takzvané balisety, kterých na Lidické vyrostlo celkem 38. Přišly na zhruba 57 tisíc korun. A i ty lidem bydlícím na Lidické zabraly místa k parkování a podle nich nesmyslně zúžily vozovku. Krajský správce komunikace je ale jiného názoru.

Kvůli alkoholu zemřely v roce 2016 přes tři miliony lidí

V důsledku konzumace alkoholu zemřely v roce 2016 po celém světě více než tři miliony lidí. Alkohol tak stál za každým dvacátým úmrtím, vyplývá ze zprávy, kterou na svých internetových stránkách zveřejnila Světová zdravotnická organizace (WHO). Více než tři čtvrtiny úmrtí způsobených alkoholem podle WHO připadaly na muže.