Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pomozte v sobotu uklidit Krkonoše a dejte si k tomu regionální pivo

Chodíte rádi na výlety do Krkonoš a taky vás štvou odpadky, které po sobě nechávají v přírodě nepořádní návštěvníci? Pak se připojte k akci Čisté Krkonoše, kterou pořádá v sobotu 20. května Správa Krkonošského národního parku. Začátek je v 9 hodin.

Úklid je naplánovaný po celém krkonošském parku a záleží jen na vás, kterou část si vyberete. Pokud se chcete přidat, kontaktujte pro bližší informace a přihlášky: Klára Máslová, kmaslova@krnap.cz, tel.: 737 225 507

Za regionálním pivem po stezkách

Tento víkend také patří v Krkonoších milovníkům piva. Za regionálními značkami zlatavého moku se mohou vydat v rámci Pochodu Krkonošské pivní stezky. Akce koná se v termínu 19. – 21. května.

Na počest otevření letošní Krkonošské pivní stezky vás pohostí krkonošské hospůdky a pivovary pivním speciálem, nasytí vybranou lahůdkou a jako vždy obdarují. Pokud budete poctivým konzumentem a v každém pivovaru si dáte 2 piva, na konci se dočkáte překvapení v podobě malého dárku. Čekají vás také pivní soutěže a doprovodný hudební program probíhající od 14.00 hodin na Friesových boudách.

Piva čtyř pivovarů

Jaké pivovary vás na cestě čekají a otevřou brány k prohlídce i ochutnání? Pivovarská bašta Vrchlabí, Pivovar Hendrych Vrchlabí, Penzion Andula – Friesovy boudy a Luční bouda. Čekají na vás speciální piva – Hendrych 18° Oak Stout, Medvěd 17° Apa, Fries Bock 16°, Paroháč májový speciál 18° Ale a další.  

Čtyři zastávky doporučují pořadatelé propojit trasou vedoucí nejhezčími partiemi Krkonoš a můžete přitom třeba i vystoupit na Sněžku. Výlet lze pojmout jako pěší nebo i cyklistický – ovšem vzhledem k předpokládané konzumaci alkoholu a kopcovitému terénu zvažte, zda zvládnete bezpečně jízdu na kole. Trasa pro pěší měří 22 kilometrů a převážně na ní půjdete z kopce. Na koho je tolik piv v jednom dni moc, může si putování rozložit do dvou dnů a přespat kdekoliv na trase. Vyrazit můžete třeba z Vrchlabí, Špindlerova Mlýna nebo Pece pod Sněžkou.

 

 

Autoři

Štítky pivo, Krkonoše, pivovar, Krkonošský národní park, alkohol, příroda, Vrchlabí, Luční bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomozte v sobotu uklidit Krkonoše a dejte si k tomu regionální pivo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.