Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve Frýdlantu jsou Cajk. Mladí zde mohou trávit volný čas

Frýdlant na Liberecku otevřel nízkoprahové zařízení. Klub nazvaný Cajk vznikl za podpory města v prostoru bývalého železářství v ulici Míru a provozuje ho jablonecké středisko Diakonie Českobratrské církve evangelické, středisko v Jablonci nad Nisou. Centrum nabízí starším dětem a mládeži možnost smysluplně trávit volný čas a prostor k seberealizaci.

Nízkoprahové zařízení je určené pro mladé lidi od 15 do 26 let ohrožené společensky nepříznivými jevy. Aby se třeba při čekání na autobus nebo vlak nemuseli toulat po ulicích, najdou zázemí v klubu.

ílem projektu je pomoci mladým lidem s problémy ve škole, rodině, vztazích nebo s nezaměstnaností. „Chceme jim ukázat alternativu k jejich životnímu stylu, nabídnout prostor k realizaci a hlavně s nimi hovořit," doplnila ředitelka jablonecké diakonie Michaela Albrechtová.

Klub je otevřen od pondělí do pátku vždy od 14 do 18 hodin. „Návštěvníci si u nás mohou zahrát stolní fotbálek, ping-pong, stolní hry. K dispozici jim jsou knihy, časopisy, počítače. Mohou si rovněž poslechnout hudbu, zatancovat si, podívat se na film nebo si zahrát na hudební nástroje. Prostě strávit u nás smysluplně volný čas. Nepravidelně budeme také zařazovat například pečení nebo výtvarnou dílnu," dodala Albrechtová.

Pomoci by mělo například i s přípravou do školy. Když Frýdlant hledal provozovatele svého zařízení, oslovil přímo diakonii.

„Diakonie v Jablonci už zkušenosti s provozováním nízkoprahového zařízení má, protože právě v Jablonci nad Nisou jeden klub od roku 2009 provozuje. Zařízení se tam jmenuje Kruháč a slouží dětem a mladým lidem od šesti do 26 let," řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Autoři | Foto archiv města

Štítky Frýdlant, volný čas, Jablonec nad Nisou, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Liberecký kraj, Dan Ramzer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu jsou Cajk. Mladí zde mohou trávit volný čas  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.