Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dětské dny o víkendu: Zabavte se s vědou, koňmi i hokejbalem

Prvního června bylo ve čtvrtek, hlavní nápor dětských dnů ale proběhne o víkendu. Kam tedy s dětmi vyrazit? Liberecká Drbna připravila menší přehled. Zajít můžete třeba ke koním, na hasičské odpoledne, nebo do science centra.

Sportovní dopoledne se chystá v sobotu na hokejbalové hřiště na Franťáku. Děti i dospělí si mohou vyzkoušet střelbu na přesnost a mnoho dalších soutěží. Začíná se už v deset hodin. Více o akci najdete tady.

Liberecká iQLANDIA zve na zmrzlinu s kapalného dusíku. Neseďte doma, a přijďte v neděli mezi 13. a 16. hodinou na parkoviště před science centrum, kde vás čeká nefalšovaná vědecká pařba. Mini Science show, dovednostní soutěže či řešení nejrůznějších hlavolamů a kvízů.

Dětský den u koní proběhne v Jezdeckém klubu v Liberci. Kromě koní dorazí i hasiči ze Stráže nad Nisou se se svou technikou, proběhne ukázka KravMaga a přijde i kouzelník. „Samozřejmě budeme soutěžit a za splnění všech úkolů povozíme vaše děti na koních a ponících. Vstup je pro všechny zdarma,“ lákají organizátoři. Akce proběhne v neděli od 10 do 14 hodin.

Hasiči z Horního Hanychova pořádají v sobotu hasičské odpoledne. Program začíná ve 14 hodin - hasičské ukázky, soutěže pro děti, expozice požární techniky, atrakce pro děti, hudba a bohaté občerstvení po celé odpoledne. Akce proběhne v areálu hřiště Na spáleništi v Horním Hanychově.

Pokud by vám bylo horko, zchladit se můžete v sobotu od 10 do 15 hodin na Dětském dnu v Géčku. Bude to akce plná soutěží, atrakcí, her a malování na obličej. Přijďte si na horolezeckou stěnu, zaskákat si na trampolínách nebo si nechat pomalovat obličej veselými barvičkami.

Už v půl desáté začíná Pohádkové království v Panském lomu. Těšit se můžete na pohádkové postavy a jejich zajímavé úkoly, malování na obličej, hledání královského pokladu i prima táborák. Nezapomeňte si s sebou přibalit buřty na táborák a 30 korun na 1. dítě, na každé další 20 korun.

Dětský den proběhne také na ruprechtické střelnici. Těšit se můžete na plný areál zábavných disciplín. Pro každé dítě odměna. Loutkové pohádky Rudy Hancvencla jsou ve 14:00 a 15:45 hod. Akce se koná za každého počasí v neděli od 13 do 17 hodin. Vstupné dobrovolné.

Svůj dětský den má i ZOO. Budou připraveny soutěže, hry, tvořivé dílničky a kulturní program - a to vše v krásném prostředí plném zvířat. Začátek je v 10, konec v 15 hodin.

Dětské dny jsou samozřejmě i v okolí Liberce. Slavit se bude v areálu Podještědského muzea v Českém Dubu, ve Višňové nebo v Dětřichově.

Autoři

Štítky dětský den, soutěž, Drbna.cz, Liberec, Liberec XIX-Horní Hanychov, Podještědské muzeum, Stráž nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětské dny o víkendu: Zabavte se s vědou, koňmi i hokejbalem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.