Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sezóna na přehradě v Jablonci začala. Město vyjde na dva a půl milionu korun

Také přehrada v jablonecké čtvrti Mšeno už oficiálně zahájila sezónu. To znamená, že v provozu už bude jak sociální zázemí a sportoviště, ale přidají se i občerstvení. Vstup na přehradu je i nadále bezplatný, město ale její provoz – toalety, úklid, likvidace odpadu, služby záchranářů a kontrola kvality vody – přijde na 2,6 milionu korun.

„Přehrada ve Mšeně je jabloneckou perlou, kterou nám ostatní města právem závidí. Staráme se o ni a snažíme se ve spolupráci s dalšími subjekty, aby se lidé na jablonecké přehradě cítili příjemně a bezpečně, což má samozřejmě dopady do městského rozpočtu, ale domnívám se, že to jsou peníze účelně a dobře vynaložené,“ konstatuje primátor Petr Beitl.

Vodní nádrž je sice ve správě Povodí Labe, o její okolí se ale stará město. Udržuje zeleň, stezky pro cyklisty a bruslaře, i sportoviště a dětská hřiště.

Od loňské sezóny také fungují dva nové vstupy do vody – schodiště u Slunečních lázní. V zátoce pod budovou Povodí jsou rovněž od loňska zpevněné břehy a také přírodní schůdky na několika místech.

Město také upravilo vyhlášku o koupání psů v přehradě. Ti do vody nesmí od 1. května do 31. srpna. „Narovnali jsme vyhlášku tak, aby si procházku v okolí přehrady mohli užít lidé i zvířata a pejskaři měli možnost své psy bez trestu a bez vodítka vykoupat,“ dodal primátor

„Zvážili jsme i možnost koupání psů mimo sezónu, tedy v době od září do dubna, kdy lidé přehradu ke koupání využívají zcela minimálně,“ řekl primátor.

Psi se tak mohou koupat i v sezóně, ale pouze ve druhé a třetí nádrži, do první nesmí.

V sezóně funguje také celkem osm veřejných toalet a čtyři sprchy. Otevřeno je každý den od 8 do 20 hodin.

Kolem přehrady je také celá řada sportovišť. Kolem přehrady vede cyklostezka a po západním břehu i stezka pro in-linové bruslení. Na západní – mšenské straně je k dispozici šest asfaltových kurtů pro míčové sporty a za Slunečními lázněmi také tři hřiště na plážový volejbal, další beach voleyballové hřiště je na Tajvanu. Samozřejmou součástí přehrady jsou i dětská hřiště s certifikovanými prvky. Na hřišti s lodí u Slunečních lázní jsou také umístěny fitness prvky pro dospělé.

Aktuálně dochází k postupné výměně 35 kusů více než 20letých laviček podél cyklostezky. Lavičky budou do poloviny června nahrazeny novými odolnějšími v celkové hodnotě 175 tisíc korun.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky přehrada, sportoviště, Jablonec, Mšeno, primátor, Sluneční lázně, Petr Beitl, Povodí Labe (státní podnik), Tchaj-wan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezóna na přehradě v Jablonci začala. Město vyjde na dva a půl milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.