Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Život ve Cvikově zkomplikují opravy komunikací a rozvodů

Další rekonstrukce komunikací spojené s výměnou zastaralých kanalizačních a vodovodních rozvodů zkomplikují život ve Cvikově. Pracovat se letos bude v ulicích Nová, Sad 5. května, Čechova a Boženy Němcové. Práce přijdou zhruba na 14 milionů korun, třetinu by měla zaplatit Severočeská vodárenská společnost (SVS), zbytek půjde z městského rozpočtu. Práce by měly skončit do zimy.

Město podle Švehly opravuje postupně komunikace a s SVS se dohodlo na spolupráci až do roku 2020. V posledních letech už radnice do obnovy komunikací dala kolem 25 milionů korun, další peníze přidala SVS. "Každý rok budou oni dělat kanalizace, které jsou v havarijním stavu, zaplatí třetinu povrchů a my uděláme zbytek," řekl starosta Jaroslav Švehla (ODS). Loni se tak podle něj dočkaly obnovy ulice na sídlišti. Letos město plánuje rekonstrukce ulic, chodníků a obrubníků v další lokalitě, nové bude i veřejné osvětlení.

"V uvedené lokalitě se zástavbou rodinných, bytových a panelových domů je jednotná kanalizace tvořená úseky z rozdílných materiálů a profilů. Stoky z let 1910, 1930 a 1969 jsou ve špatném technickém stavu, jak prokázala jejich kamerová prohlídka. Potrubí je zkorodované, popraskané, s posunutými spoji, chybí části stěn, místy je znatelný protispád. Důsledkem je destrukce a časté kaverny," popsal stav potrubí mluvčí SVS Jiří Hladík. Výměnu podle něj potřebuje i vodovod, litinové potrubí je dožilé, zkorodované a poruchové.

Akce ve Cvikově je jednou z 18 staveb zaměřených na obnovu vodovodů a kanalizací, do nich letos SVS na Českolipsku investuje bez DPH 108 milionů korun. "Obnova majetku je trvale v centru našeho zájmu. Z letošní částky na investice 1,31 miliardy korun dáváme téměř 86 procent právě na obnovu vodohospodářského majetku společnosti," uvedl generální ředitel SVS Bronislav Špičák. Dodavatelská firma už podle něj převzala staveniště, pracovat by měla začít po neděli.

Autoři

Štítky Cvikov, rekonstrukce, SVS, Božena Němcová, Severočeská vodárenská společnost, kanalizace, ODS, Jiří Hladík, rozvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Život ve Cvikově zkomplikují opravy komunikací a rozvodů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.