Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Před radnici se vrátí pláž s palmami. Vedení města chce přilákat do centra více lidí

Na liberecké náměstí Dr. E. Beneše se po roce vrátí písečná pláž s palmami. Už v loňském roce rozdělila veřejnost na dvě poloviny, když část Liberečanů její umístění před radnicí chválila, jiní zase komentovali bar s palmami jako plýtvání penězi. Vedení města si podobně jako v loňském roce stojí za tím, že netradiční atrakce může do centra města přilákat více lidí.

„Smyslem pláže na náměstí není suplovat skutečnou pláž někde u vody, ale zpestřit kulturní program a přilákat do centra města více lidí. Celkově jde o to oživit centrum a navodit příjemnější atmosféru během letních prázdnin. A tak se také při loňské premiéře stalo, měli jsme spoustu pozitivních ohlasů jak od místních, tak od turistů. Věřím, že i letos si pláž najde svoje příznivce,“ řekl primátor Tibor Batthyány (dříve ANO).

Písečná pláž by se neměla nějak zásadně lišit od té loňské. „Nebudou tak chybět lehátka a plážový bar s nabídkou letních drinků,“ dodala mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Právě pláž před radnicí bude součástí programu Léto na náměstí. Po celé prázdniny se tak Liberečané můžou těšit na program, který nabídne například tradiční Bohemia JazzFest, hudební koncerty, divadelní představení, oblíbenou tančírnu, prezentace místních spolků a mnoho dalších kulturních a osvětových akcí před radnicí. Jejich kompletní program vám nabídneme v průběhu června.

„Konkrétní program ještě tajíme, ale bude opět atraktivní směsicí koncertů různých žánrů v provedení libereckých kapel, rukodělných dílniček či sportovních a vzdělávacích akcí, stejně jako prezentací nejrůznějších neziskových organizací, které jsou spíše alternativní drobnější nabídkou. Chybět ale nebude ani populární hlavní proud, tedy divadelní představení, Bohemia JazzFest nebo třeba nejméně dva taneční večery. Chceme zkrátka dát lidem v létě příležitost vyrazit do centra a pobavit se,“ uzavřel náměstek primátor pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr (Změna pro Liberec).

Štítky Liberec, pláž, náměstí Dr. E. Beneše, Tibor Batthyány, Ivan Langr, Jana Kodymová, Léto na náměstí, radnice, palmy, ANO 2011, Ivan Langer, Bohemia JazzFest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před radnici se vrátí pláž s palmami. Vedení města chce přilákat do centra více lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.