Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vzniká nová kniha o dějinách Liberce. Hotová má být ještě do konce roku

Kolektiv historiků liberecké univerzity pracuje na nové knize věnované dějinám Liberce. Hotová by měla být ještě letos, vyjde tak symbolicky na 440. výročí povýšení Liberce na město. A právě město Liberce na vznik knihy přispěje 100 tisíci korunami.

„Velmi se z poskytnutí této dotace těším, protože takto ucelené dějiny města, sepsané navíc kolektivem libereckých univerzitních historiků, vyjdou vůbec poprvé,“ řekl náměstek primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr.

Historie Liberce by se měla vejít na 1000 stran rukopisu, výsledná kniha pak bude mít 700 tištěných stran s barevnými i černobílými ilustracemi.

Předpokládaný náklad je 1000 výtisků a celkem by její vydání mělo stát 425 tisíc bez daně. Město přispěje 100 tisíc korun. „Pomůžeme tím nepochybně otevřít veřejnou diskuzi k řadě témat z naší minulosti, která tu zatím nedostatečně rezonují, protože jsou třeba vnímána jako sporná,“ dodal Langr.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky Liberec, kniha, Ivan Langr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzniká nová kniha o dějinách Liberce. Hotová má být ještě do konce roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.