Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pět chlapců z domova v Krompachu vyrazilo na kole k Baltu. Chtějí pomoci chrastavským seniorům

Dojet za pět dní na kole k Baltu? Těžký úkol pro dospělého. Cestu dlouhou 540 kilometrů se ale rozhodla zdolat pětice chlapců z dětského domova v Krompachu. Odstartovali v pondělí a mají na to pět dní. Každý den tak musí urazit přes sto kilometrů. A proč do toho šli? Chtějí pomáhat – jejich cílem je vybrat co nejvíce peněz pro Domov pokojného stáří Sv. Vavřince v Chrastavě.

Na cestě s dětmi je kromě vychovatelů i triatlonista Tomáš Slavata. „Děti si samy uvědomují, jak moc jim lidé kolem nich pomáhají a chtějí pomoci kolem sebe,“ popisuje hlavní motivaci cesty k Baltu.

„Díky vychovatelům a paní ředitelce dětského Domova Krompach, která tuto akci plně podporuje, mohou děti tuto cestu i přes svůj zdánlivě nízký věk podniknout a překonat tím i svoje hranice,“ doplňuje.

Milan, Marek, Patrik, Mirek a Marian vyrazili v pondělí od dětského domova. Pět dní, 540 kilometrů před sebou. První den zvládli 110 kilometrů a jsou odhodláni jet dál. A to je nejmladšímu z nich 12 let.

Sledujte Cestu k Baltu na facebooku

„Všichni jsme živí a zdraví. Uvidíme, jak nám zítra budou sloužit nohy i zadnice. Zatím jsme veselí a plní sil,“ hlásil Slavata na facebooku po prvním dnu.

Cílem cesty je sbírka Domov pokojného stáří Sv. Vavřince v Chrastavě, který dlouhé roky podporuje domov v Krompachu. A tak se právě samy děti rozhodly, že jim chtějí pomoc vrátit.

Všechny peníze, které se vyberou poputují na podporu starších lidí a jejich pokojný život. Účet je transparentní a veškeré peníze půjdou do poslední koruny, tam kam mají a tak jak hlavně děti chtějí.

Číslo učtu veřejné sbírky: 235117035/0300 do poznámky: Cesta k Baltu

Plán cesty Krompach – Herlingsdorf – cca 540 km

1. Etapa
Krompach – Bad Muskau – cca 110 km

2. Etapa
Bad Maskau – Frankfurt – cca 110-120 km

3. Etapa
Frankfurt – Schwedt – cca 110 – 120 km

4. Etapa
Schwedt – Rieth – cca 120 km

5. Etapa
Rieth – Heringsdorf – cca 80 km

Autoři | Foto Facebook/Cesta k Baltu

Štítky Dětský domov Krompach, Cesta k Baltu, Chrastava, Krompach, Baltské moře, domov, peníze, dětský domov, Facebook, Frankfurt nad Mohanem, Schwedt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět chlapců z domova v Krompachu vyrazilo na kole k Baltu. Chtějí pomoci chrastavským seniorům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.