Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Swietelsky postavil v České Lípě halu pro Docter Optics, díky tomu vznikne zhruba 120 pracovních míst

Závod společnosti Docter Optics, vyrábějící v České Lípě skleněné čočky pro automobilový průmysl, se rozšířil o novou výrobní halu o ploše téměř 7 tisíc metrů čtverečných. Tu jako generální dodavatel předala investorovi po necelém roce práce společnost Swietelsky stavební.

Investice za zhruba 400 milionů korun, z níž na stavební část připadla polovina, firmě Docter Optics umožní rozšířit produkci a vytvoří prostor pro další rozvoj. Devět z deseti automobilů po celém světě má totiž ve svých reflektorech právě její skleněné čočky.

„Zvláštností stavby bylo, že hlavním podkladem pro naši nabídku se stal na přání investora popisovník výkonů Leistungsverzeichnis. Smlouva, uzavřená podle německého práva, se tedy odvolávala na všeobecné smluvní podmínky VOB. Kritéria byla velmi přísná, řekl bych nejnáročnější, s nimiž jsme se setkali. Opravdu německá důslednost a německá kvalita. O to víc těší, že jsme se s těmito požadavky dokázali bezezbytku vyrovnat, i když zvláště v počátku to nebylo vůbec jednoduché,“ uvedl Martin Hašek, ředitel závodu Pozemní stavby Západ Swietelsky stavební.

„Výroba optických komponentů z horkého skla klade obrovské nároky na techniku prostředí staveb,“ uvedla Kateřina Slaninová za vedení firmy Docter Optics. Podle ní se lze sice opřít o dlouholeté zkušenosti, ale solidní partner pro provedení stavby je nezbytný, aby vše proběhlo v daných termínech a v požadované kvalitě. „Náročný projekt investora a generálního dodavatele vystavil procesům, které se museli navzájem naučit. Swietelsky se svým flexibilním týmem výzvy zvládl a v našich očích se osvědčil. V případě, že budeme plánovat další výstavbu, stane se zajisté naší první volbou,“ dodala.

Do nového objektu společnost Docter Optics umístí během následujícího roku a půl dalších sedm výrobních linek na výrobu skleněných čoček. Díky tomu také vytvoří dalších zhruba 120 pracovních míst. V současnosti firma v České Lípě zaměstnává 200 lidí.

Tisková zpráva | Foto Swietelsky stavební

Štítky Česká Lípa, stavba, hala, Swietelsky, Docter Optics, čočka jedlá, investor, Martin Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Swietelsky postavil v České Lípě halu pro Docter Optics, díky tomu vznikne zhruba 120 pracovních míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.