Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve Frýdlantu chtějí zvýšit zájem o včelaření. Pomoci má akce Mladý včelař

 
čtvrtek, 15. června 2017, 08:49

Jedním z hlavních problémů současného včelařství je malý zájem nejmladších generací o tuto důležitou zájmovou činnost. V Libereckém kraji se v poslední době daří zvyšovat počet včelařských kroužků. Velký úspěch mají programy pro školní kolektivy, které probíhají přímo u včelaře. Mezi ně patří akce s názvem Mladý včelař, která letos proběhne 16. června ve Frýdlantu.

Tamní Střední škola hospodářská a lesnická připraví pro žáky 2. stupně základních škol program s ukázkami včelaření na školní včelnici. Žáci získají základní znalosti z botaniky a zoologie vztahující se k chovu včel. Dozví se, jaké včelařské byliny a dřeviny mohou najít ve svém okolí. Akce bude ukončena soutěží ze znalostí získaných během dne.

Akci podporuje Liberecký kraj, Regionální agrární rada Libereckého kraje a Okresní agrární komora Liberec a Jablonec nad Nisou. Bližší informace na www.sshlfrydlant.cz.

Tisková zpráva
 


 

Kam dál?

Oblíbená socha hlavy zmizí z náměstí před radnicí, přitahovala...

středa, 14. června 2017, 12:00

Z náměstí před libereckou radnicí v pátek zmizí socha V-myšlení, kterou Liberečané mohli obdivovat necelý rok. Dutá socha hlavy...

Swietelsky postavil v České Lípě halu pro Docter Optics, díky tomu...

středa, 14. června 2017, 11:50

Závod společnosti Docter Optics, vyrábějící v České Lípě skleněné čočky pro automobilový průmysl, se rozšířil o novou výrobní...

Nejde vám televize? České radiokomunikace provádí údržbu vysílače na...

středa, 14. června 2017, 10:53

Od šesti hodin ráno nemohou ti, co přijímají signál z Ještědu, sledovat televizi. České radiokomunikace totiž provádí plánovanou...

Neděle v Kostelní ulici ve znamení jahod. Utkají se jedlíci knedlíků,...

středa, 14. června 2017, 09:46

Liberec pokračuje v oživování horního centra. Po otevření trhů v Kostelní ulici, které jsou každý čtvrtek, si na jednu neděli v...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • FOTO: Ještěd zahalil kouř. Na hřebeni...

  • Bezmoc ve veseckém domě. Město tam dočasně...

  • V průmyslové zóně hoří odpad v potrubí

  • Pět hasičských jednotek vyráží k požáru...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Mikroplasty v pitné vodě zůstávají i po úpravě, zjistili vědci

Drobné plastové částice, které se do řek a nádrží dostávají hlavně z odpadních vod, nedokážou úpravny pitné vody zcela odstranit. Ukázal to výzkum vědců z Ústavu pro hydrodynamiku Akademie věd ČR, kteří mikroplasty našli ve vzorcích ze tří úpraven. Jak řekl ředitel ústavu a první autor studie Martin Pivokonský, nejhůře se dají odstranit velmi drobné částice o průměru do pěti mikrometrů. V litru upravené pitné vody zůstává 300 až 900 částic mikroplastů. Studii publikoval prestižní časopis Science of the Total Environment v první polovině srpna.

Zdravotnické a sociální odbory vyhlásily stávkovou pohotovost

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR dnes vyhlásil stávkovou pohotovost. Chce, aby vláda dodržela slib o plošném desetiprocentním růstu platů v oboru od příštího roku. Dalším krokem bude podle předsedkyně svazu Dagmar Žitníkové výzva zaměstnancům v nemocnicím, aby začali dodržovat počet hodin přesčasů daný zákoníkem práce. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ve čtvrtek sdělil, že s rozhodnutím odborů nesouhlasí. Platy ve zdravotnictví podle něj rostly o 30 procent za posledních pět let.

Přesolené vegety aneb čím si doopravdy dochucujeme jídlo

Zeleninové kořenicí směsi jsou běžnou součástí mnoha jídel. Profesionální kuchaři se použití umělých dochucovadel většinou brání, ale laici k nim bývají shovívaví. Vědí však, co všechno si se žlutým práškem přisypou do hrnce? Spotřebitelský časopis dTest porovnal složení 18 univerzálních ochucujících přípravků se sušenou zeleninou. Zjistil, že v průměru obsahují téměř 60 procent soli, ale jen 20 procent zeleniny.