Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obnova lesáku? Město zve na veřejné projednání rekonstrukce, která má brzy naplno začít

Deset let je Lesní koupaliště uzavřené a chátrá. O jeho obnově slyší obyvatelé města pravidelně především před volbami, teď to ale vypadá, že se opravdu něco děje. Alespoň podle radnice, která informovala, že první fáze obnovy koupaliště už začala. Teď chce slyšet názor lidí na to, jak by mělo nové koupaliště vypadat.

A tak si na příští čtvrtek připravilo veřejné projednání rekonstrukce areálu přímo na místě. „V současnosti máme řešení rozdělené do několika fází a rádi bychom vás přizvali k jeho projednání. Protože se to týká hlavně Vás, chceme znát váš názor než budeme pokračovat v dalších fázích projektu. Budu rád, když si uděláte čas,“ zve občany na setkání ekonomický náměstek Jan Korytář.

To začne v 16 hodin a město na něm představí jak harmonogram prací, tak další možnosti v plánu oprav. A do těch by měla mluvit i veřejnost. „Jsme si vědomi toho, že již v minulosti přišlo město Liberec s návrhem opravy Lesního koupaliště, nikdy však s ohledem na finanční náročnost projektů nebylo realizováno,“ dodal náměstek.

Podle projektu by měla být vana bazénu opravena a propojena s čistící lagunou, osázenou speciálními rostlinami a řasami. Půjde o veřejné koupaliště, na kterém by se nemělo platit vstupné. Detaily projektu ale město plánuje představit až ve čtvrtek.

„Jde o variantu, která je nejlevnější, která má jednoduché stavební řešení a se kterou není spojená náročná legislativa. Tuto variantu navíc v dotazníkovém řešení realizovaném v roce 2012 preferovali i sami Liberečané,“ popsal již dříve Korytář.

Podle něj zaplatí rekonstrukci město kompletně ze svého rozpočtu. Celá revitalizace by se měla vejít do 8 milionů korun.

Autoři | Foto

Štítky Lesní koupaliště, Liberec, Jan Korytář, koupaliště, rekonstrukce, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obnova lesáku? Město zve na veřejné projednání rekonstrukce, která má brzy naplno začít  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.