Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Před radnicí se už od září půjde přes WiFi zdarma připojit na internet

Potřebujete si v centru města něco rychle zjistit a nemáte data? Od 1. září stačí zaběhnout před radnici a zdarma se připojit na WiFi. Alespoň takový je plán města. Bezdrátové připojení by radnici mělo vyjít na asi 7 tisíc korun měsíčně.

„O možnosti bezdrátového připojení k internetu pro občany Liberce a turisty v okolí radnice jsem uvažoval už dlouho. Jsem rád, že se to nyní prostřednictvím Liberecké IS podařilo,“ uvádí primátor města Liberce Tibor Batthyány.

Bezplatné připojení zajistí městská společnost Liberecká IS. „Jednorázové náklady na instalaci aktivních prvků a nastavení a konfigurace WIFI odhaduje Liberecká IS na 15 000 Kč, bez DPH,“ řekla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Měsíční náklady by pak měly být 6950 korun. Pro provoz bezplatného připojení k internetu pro širokou veřejnost signálem WIFI budou využity bezdrátové přístupové body - aktivní prvky na objektu historické budovy radnice. Bude využito bezlicenční pásmo 2,4GHz a 5GHz.

„V rámci komunikační infrastruktury poskytované pro statutární město Liberec budou, s ohledem na zkušenosti s využitím technologií Cisco Systems, použity přepínače a access pointy z produkce Cisco Systems,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky radnice, Internet, Liberecká IS, a.s., Liberec, Tibor Batthyány, Cisco Systems

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před radnicí se už od září půjde přes WiFi zdarma připojit na internet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.