Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

České pivko na chorvatské pláži? Svijany nabízí dodávku až do hotelového pokoje

Pivovar Svijany chce do zahraničí proniknout i přes české turisty. Největší pivovar v Libereckém kraji zatím většinu piva prodá v Česku, pět procent produkce vyváží na Slovensko. Nově ale nabízí českým rekreantům v Chorvatsku dodávku svijanského piva až do hotelového pokoje. Zatím je služba dostupná jen v Dalmácii, do budoucna ji chce pivovar rozšířit i na Záhřeb, Istrijský poloostrov, Slavonii či Dubrovník a předběžně jedná s velkoobchody v Bosně a Hercegovině a Černé Hoře.

Chorvatsko je dlouhodobě nejoblíbenější zahraniční destinací českých turistů, loni ho podle informací z Českého statistického úřadu (ČSÚ) navštívilo 828 tisíc Čechů. Na delší pobyt do zahraničí vyrazilo loni 4,28 milionu českých turistů, každý pátý tak mířil právě do Chorvatska.

„České pivo je v Chorvatsku obecně velice oblíbené, nejvíce ho však ve svém druhém letním domově postrádají čeští turisté," poznamenal ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík.

Pivovar teď v Chorvatsku investoval do majoritního podílu ve společnosti J.T., která zásobuje několik chorvatských restaurací sudovými svijanskými pivy, a také pivem lahvovým. Ta teď bude zásobovat i české turisty prostřednictvím nové služby "Točené v Chorvatsku".

„Nabízíme pronájem výčepního zařízení a rozvážku sudového piva až přímo na místo jejich pobytu. Od letoška už nemusí v kufru pracně hledat místo na basu piv, aby si mohli dát studené Svijany na pláži," poznamenal Havlík.

„Jediné, co potřebují, jsou vlastní sklenice," dodal zakladatel společnosti Jan Trojan.

Zatím je služba "Točené v Chorvatsku" určena jen českým zákazníkům. Společnost však chce podle Havlíka službu v zemi v dohledné době rozšířit i pro domácí chorvatskou klientelu. Souběžně s tím bude rozšiřovat i počet restaurací, v nichž bude svijanské pivo k dostání a upevňovat tak postavení značky na chorvatském trhu.

Dosud je hlavním exportním trhem svijanského pivovaru Slovensko. Vývoz i do západní Evropy by měl ale v budoucnu dál stoupat. I proto letos Pivovar Svijany investuje sto milionů korun do nové plnicí linky plechovek. Spustit ji chce už na podzim.

Autoři | Foto Pivovar Svijany

Štítky Svijany, pivovar, Chorvatsko, Pivovar Svijany, pivo, Slovensko, Pivovar Černá Hora, Česko, Bosna a Hercegovina, Záhřeb, Roman Havlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České pivko na chorvatské pláži? Svijany nabízí dodávku až do hotelového pokoje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.