Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Frýdlantě vzniká bikrossové hřiště. Město získalo peníze na jeho dokončení

Už na jaře příštího roku se ve Frýdlantě otevře bikrossové hřiště v areálu bývalého koupaliště ve Strmé ulici. A bude to s plnou parádou a veškerým zázemím, město totiž na na druhou etapu získalo dotaci. Hřiště bude určeno mladým lidem a dětem od deseti let.

Areál začal postupně vznikat už loni. Ve výstavbě je aktuálně trať, která má být hotová ještě letos. „Bikrossový areál bude dlouhý 106 metrů a široký kolem 50 metrů. Nejvyšší převýšení trati bude kolem 4,5 metru. Celkem přijdou práce v první etapě na 1,5 milionu korun,“ vysvětlila vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová.

To je první etapa výstavby, ta druhá začne souběžně nejspíš už letos v srpnu. „Ta má areál doplnit o sociální zázemí, šatny, přístřešek, workoutové hřiště pro cvičení s vlastní vahou těla, externí cvičební prvky pro imobilní osoby nebo herní prvky pro děti,“ popsal starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Dotace na druhou etapu bikrossového hřiště činí 1 milion a 400 tisíc korun. „Město se na druhé etapě bude podílet částkou zhruba milionu a 500 tisíc korun,“ podotkla mluvčí radnice Martina Petrášková.

S otevřením bikrossového areálu se zázemím a herními a sportovními prvky pro děti i dospělé se počítá na jaře příštího roku.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky bikross, Frýdlant, Dan Ramzer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantě vzniká bikrossové hřiště. Město získalo peníze na jeho dokončení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.