Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Severochemě Liberec začaly bourací práce v hale pro stáčení technických kapalin

Tento týden začaly v areálu společnosti Severochema bourací práce v hale pro stáčení technických kapalin, která byla před měsícem zasažena požárem. Speciální technika nejdříve odstraní železné konstrukce, poté přijde na řadu zbourání částí staveb určených statikem. Oproti původním předpokladům se bourání posunulo o 14 dní, jelikož bylo nejdříve nutné důkladně očistit všechny ohořelé části kvůli nakládání s odpadem.

„Výroba ředidel a technických kapalin byla již od poloviny června obnovena v hale 2 a v současné době je Severochema schopna uspokojit objednávky většiny zákazníků ve standardních termínech. Všichni zaměstnanci chodí do práce a dle potřeby si vybírají i dovolené,“ říká obchodní ředitel podniku Roman Oberer.

Sklad hořlavých kapalin a část výroby vyhořela v pondělí 29. května, oheň napáchal škody za 100 milionů korun, jeden člověk se lehce popálil, když se snažil oheň uhasit.

Liberecké družstvo pro chemickou výrobu Severochema bylo založeno v roce 1953. Nosným programem je chemická výroba, do níž spadají podpalovače, ředidla a technické kapaliny a čisticí prostředky. Podnik s necelou stovkou zaměstnanců vyrábí i škroby a kosmetiku se solí z Mrtvého moře. Předloni firma hospodařila se ziskem 75 milionů při rekordních tržbách 332 milionů korun. Pětina produkce šla na export, největší část do Maďarska a na Slovensko, firma ale dodává i do zemí Evropské unie, Izraele nebo Spojených arabských emirátů. Loňské výsledky zatím k dispozici nejsou.

Požár areálu Severochema v Liberci

Pondělí, 29. května 2017, 13:22

Požár areálu Severochema v Liberci
Požár areálu Severochema v Liberci

Foto HZSLK

Štítky požár, Liberec, Severochema, Evropská unie, Izrael, výroba, Maďarsko, Slovensko, Spojené arabské emiráty, Mrtvé moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Severochemě Liberec začaly bourací práce v hale pro stáčení technických kapalin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.