Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vesnicí roku Libereckého kraje je obec Kruh. Za postup do finále dostane milion korun

Liberecký kraj zná vítěze soutěže Vesnice roku 2017. V krajském kole zvítězila obec Kruh na Semilsku, která zvítězila v patnáctičlenné konkurenci. Kruh za vítězství v krajském kole obdrží vedle zlaté stuhy a postupu do republikového finále také finanční ocenění ve výši milion korun.

 „V Libereckém kraji se do letošního ročníku soutěže přihlásilo šestnáct obcí,“ řekl Jiří Löffelmann, radní Libereckého kraje pověřený řízením resortu životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova, který společně s ostatními subjekty soutěž v Libereckém kraji pořádá.

Přihlášené obce byly hodnoceny v několika oblastech od společenského života, po aktivity občanů až po zeleň v obci. Devítičlenná komise hodnotitelů navštívila během čtyř červnových dnů všechny přihlášené vesnice. Každá obec měla na svou prezentaci maximálně dvě hodiny. Komise hodnotila způsob prezentace obce, body mohli soutěžící nasbírat i například materiály, které obce předložily společně s přihláškou do soutěže. Nejlépe si vedl již zmíněný Kruh.

Slavnostní předání cen se uskuteční 16. srpna ve vítězné obci. Na přelomu srpna a září navštíví Kruh celostátní komise soutěže, která následně ze třinácti finalistů vybere celkového vítěze. Nový nositel titulu Vesnice roku 2017 bude vyhlášen 16. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích. 

Foto [[File:Kruh u Jilemnice, pohled na Tuláčkův statek.jpg|thumb|Tuláčkův statek v Kruhu]]

Štítky Vesnice roku, Kruh, Liberecký kraj, soutěž, okres Semily, Jiří Löffelmann, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vesnicí roku Libereckého kraje je obec Kruh. Za postup do finále dostane milion korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.