Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvalita vody v koupalištích zůstává dobrá. Počasí ale zatím příliš ke koupání neláká

Voda v přírodních koupalištích a nádržích v Libereckém kraji je nadále vhodná ke koupání. Mírně zhoršenou kvalitu má pět z 36 sledovaných vodních ploch, vyplývá z informací na webu Krajské hygienické stanice v Liberci. Počasí o prázdninách ale zatím v kraji příliš ke koupání neláká.

Na Českolipsku má sníženou průhlednost Máchovo jezero u Doks a koupaliště Nedamov v Dubé a Zákupy. Hygienici lidem doporučují, aby se po koupání osprchovali. Riziko vzniku zdravotních obtíží je ale malé. Stejné doporučení platí od začátku sezony pro přírodní koupaliště v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku.

Za nevhodné pro citlivé jedince, kam patří těhotné ženy, děti či alergici, považují hygienici od začátku sezony koupaliště v Chrastavě u Liberce. Je napájeno z Vítkovského potoka a kvalita vody z něj kolísá. Město už nechalo vybudovat vrt hluboký skoro 60 metrů, jako přítok začne ale pro koupaliště sloužit nejdřív od příští sezony.

Počasí provozovatelům koupališť příliš nepřeje. "Od začátku sezony byly zatím jen tři dny vhodné ke koupání. Žádná sláva, zatím je to horší než minulá sezona, která byla kritická," uvedl provozovatel libereckého koupaliště Vápenka Jan Skalník. Třeba ve středu měl na koupališti asi 15 lidí, za dobrou návštěvnost považuje zhruba 500 až 600 lidí. Pro koupání zatím není příznivá ani předpověď, do konce příštího týdne meteorologové pro Liberecký kraj zatím nepředpovídají tropický den.

Autoři | Foto Město Hejnice

Štítky Liberecký kraj, turistika, Kristýna, Hrádek nad Nisou, Hamr na Jezeře, Máchovo jezero, koupání, pláž, koupaliště, okres Česká Lípa, Liberec, Krajská hygienická stanice, Zákupy, Doksy, Dubá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody v koupalištích zůstává dobrá. Počasí ale zatím příliš ke koupání neláká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.