Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Déšť komplikoval dopravu v Liberci, voda zaplavila několik ulic v centru města

Dnešní déšť způsobil problémy v dopravě hned na několika místech na Liberecku. Přímo v krajském městě během odpoledne zaplavila voda Jabloneckou ulici, Okružní ulici a také okolí Papírového náměstí. Velkými kalužemi museli projíždět řidiči také na Hodkovické ulici a na kruhovém objezdu pod Home Credit Arénou.

Vytrvalý déšť ale hasičům příliš práce nepřidělal. „Vyjížděli jsme jen k několika čerpáním vody,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Žádné mimořádné události spojené s deštěm hasiči řešit nemuseli. Od 18. do 20. hodiny řešili 11 událostí, povoláno k zásahům bylo celkem 15 jednotek.

V jedné laguně v Liberci uvízl osobní automobil se dvěma osobami, voda dosahovala výšky až půl metru. Hasiči vodu odčerpali a vůz vytáhli pomocí navijáku cisterny. Vodu bylo třeba odčerpat také na parkovišti v liberecké ulici Masarykova, vytékající voda z kanalizace zaplavila dvůr jednoho z průmyslových objektů v ulici Jablonecká a podzemní garáže v ulici 1. máje. "Vedle čerpání hasiči odstraňovali nánosy nečistot v kanálech, aby mohla odtoková místa bezproblémově fungovat. Podle dostupných informací nebyl u žádné události nikdo zraněn," dodala mluvčí hasičů.

Déšť ve večerních hodinách ustával, s přeháňkami musí ale obyvatelé Libereckého kraje počítat také během zítřka. V noci ze středy na čtvrtek by mělo opět vytrvale pršet.

Foto čtenáři Drbny

Štítky Liberec, déšť, voda, silnice, Liberecký kraj, Home Credit, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Déšť komplikoval dopravu v Liberci, voda zaplavila několik ulic v centru města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.