Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Liberecké zoo i přes zdražení vstupného návštěvníci neubyli

Liberecké zoo i přes zdražení vstupného od začátku letních prázdnin návštěvníci neubyli. Letošní červenec ve srovnání s minulým se vyvíjí stejně, možná i o trochu lépe, řekla dnes mluvčí zahrady Barbara Tesařová. "Takže jsme spokojeni," dodala.

Zoo patří mezi nejnavštěvovanější cíle v Libereckém kraji, loni si ji prohlédlo skoro 390 tisíc lidí. Návštěvnost v létě je pro její hospodaření nejdůležitější. Denně přijde až 4000 lidí, v jiných částech roku mívá několikatisícovou návštěvnost za den je výjimečně. "Třeba na Strašidelnou noc v říjnu chodí 2000 až 3000 lidí," uvedla Tesařová.

Na letní návštěvnosti má podle mluvčí největší vliv počasí. V sobotu, kdy se nad Libercem přehnala odpoledne bouřka, za zvířaty přišlo necelých 1500 lidí. "Dnes je počasí lepší, budeme mít asi 2000 návštěvníků," dodala.

Zoo vstupné od července zdražila po pěti letech, základní jednorázové o deset korun a zlevněné o 20 korun. Přes léto, kdy je hlavní sezona stojí základní vstupenka 130 korun a zlevněná 90 korun pro děti, studenty, seniory a lidi se zdravotním omezením. Děti do tří let, dárci krve a držitelé průkazky ZTP/P vstupné neplatí.

K nejoblíbenějším zvířatům v Liberci patří bílí tygři, sloni, lachtani, pandy červené nebo šimpanzi. V tomto týdnu se narodila dvě mláďata, zebra Chapmanova a sameček žirafy Rothschildovy. Nejstarší zoo v ČR chová na 170 druhů zvířat, v blízké době by měl přibýt další. Zoo zatím tají o jaké zvíře půjde. Ještě letos zahrada plánuje také vybudování nového výběhu koní Převalského či rekonstrukci Pavilonu tropů.

Autoři | Foto Zoo Liberec

Štítky Liberec, zoo, vstupné, Liberecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké zoo i přes zdražení vstupného návštěvníci neubyli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.