Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Libereckým pejskařům přibude více než desítka míst, kde můžou venčit bez vodítka

Také venčíte svého čtyřnohého miláčka „na volno“? Pokud ano, tak by vás mohla tahle zpráva potěšit. Seznam míst na mapě Liberce, kde mohou majitelé pustit své pejsky proběhnout bez vodítka, bude bohatší. A to rovnou o třetinu. Zatímco nyní je v krajském městě 23 takových míst, nově doplní mapu 11 dalších ploch.

„Všechna nově navržená místa jsou na pozemcích v majetku města, jsou veřejně přístupná a již tradičně hojně navštěvována majiteli psů,“ shrnula mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Jedná se o plochy v ulici U Školky v Horním Hanychově, v Cechovní ulici, v parku Budyšínská, u křižovatky ulic Puškinova a Minkovická v Pilínkově, v Rochlici v Maršíkově ulici a dále v parku Na Žižkově u kostela, v Ruprechticích v ulicích Horská a u Lesního koupaliště, v Suldovského ulici v Růžodole, v ulici Na Výšinách ve Starém Harcově a ve Vratislavicích nad Nisou v prostoru Psího parku nad hasičárnou.

Volný pohyb psů bez vodítka upravuje vyhláška města, proto musí i tyto změny odsouhlasit zastupitelstvo Liberce. Nová místa by mohla být podle vedení města zanesena ve vyhlášce od podzimu.

O dvě místa, dnes už nevhodná pro venčení, by měli pejskaři podle návrhu přijít. „Jedná o plochu poblíž hráze přehrady Harcov, kde byla zřízena venkovní posilovna. Druhým místem je plocha vedle vstupu do podzemního krytu v Lucemburské ulici a i zde není žádoucí volný pohyb psů. Vzniknout by tady mělo v budoucnu dětské hřiště,“ dodala Kodymová.

Foto pixabay.com

Štítky Liberec, venčení, vodítko, pejskaři, zastupitelstvo, Jana Kodymová, pes, Liberec XIX-Horní Hanychov, Liberec VI-Rochlice, Maršíkov, Žižkov, Ruprechtice, Růžodol, Liberec XV-Starý Harcov, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libereckým pejskařům přibude více než desítka míst, kde můžou venčit bez vodítka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.