Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Frýdlant začal s obnovou sídliště U Nemocnice za 10 milionů korun

Frýdlant začal s revitalizací sídliště U Nemocnice, po níž tamní obyvatelé léta volali. První etapa přijde zhruba na deset milionů korun, z toho čtyři miliony získala radnice z programu ministerstva pro místní rozvoj. Už teď podle ní město připravuje projekt další etapy, celkově by podle odhadů měla stát revitalizace sídliště kolem dvaceti milionů korun.

"Sídliště bylo vybudováno v 60. a 70. letech minulého století, je tam nedostatečný počet parkovacích míst, chodníků, chybí odvodnění. Už bylo třeba s tímto prostorem něco udělat tak, aby se zdejším obyvatelům lépe žilo," doplnil starosta Dan Ramzer (ODS). Problematická je podle něj průjezdnost tamních ulic pro hasiče a záchrannou službu, cílem je proto dobudování komunikací, které by měly být jednosměrné. Projekt počítá také s doplněním odpočinkových ploch s mobiliářem a herními prvky a obnovou zeleně.

"V první etapě se bude na sídlišti realizovat rekonstrukce komunikace u garáží směrem k ulici Na Nivě, dojde k odvodnění spodní části ulice Na Nivě, rekonstrukci části ulice U Nemocnice a části ulice Liliová. V Liliové ulici se lidé také dočkají rekonstrukce a doplnění chodníků a přibude tam parkovacích míst. V ulici Kaplického pak vznikne mezi panelovými domy nové parkoviště," popsala rozsah prací vedoucí investičního oddělení města Zdena Ubiasová. Počítá se podle ní i s novými herními prvky pro děti, rekonstrukcí veřejného osvětlení a jeho doplněním.

Frýdlant zároveň připravuje projektovou dokumentaci na druhou etapu regenerace tohoto sídliště, počítá v ní například s rekonstrukcí zbývající části ulice Na Nivě, Kaplického ulice a s obnovou a doplněním chodníku v ulici U Nemocnice. "Prostor sídliště by pak měl být doplněn třeba o cvičební prvky pro seniory," dodala mluvčí města Martina Petrášková. Podobná obnova čeká podle ní v příštích letech i další sídliště ve městě.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, U Nemocnice, sídliště, rekonstrukce, revitalizace, nemocnice, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Dan Ramzer, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant začal s obnovou sídliště U Nemocnice za 10 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.