Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Liberec kvete. Jarní cibuloviny střídají letní trvalky, růže nebo surfinie

Centrum Liberce hraje barvami. Může za to velké množství květin, které nechal magistrát vysadit. Kromě převislých pelargonií jsou k vidění i kvetoucí záhony růží, levandule nebo truhlíky se surfiniemi.

A kde všude rozkvetlá místa najdete? V parku Clam-Gallasů rozkvetly růže, na náměstí Českých zase levandule. „Město Liberec zároveň osadilo betonové, léta nevyužívané, truhlíky za Domem kultury a na cestě k České besedě v dolním centru města. Tady se daří šedivým čistcům a řebříčkům,“ doplnil mluvčí magistrátu Jan Vrabec.

Ale kvete to i jinde. Kolem Nisy v ulici Na Bídě najdete převisy umístěné na zábradlí podél řeky. Do budoucna přibude ještě levandulový záhon na ostrůvku zastávky MHD u Plazy a modrými hortenziemi se oživí prostor za kulturním domem.

„Ráda bych zmínila přínos organizace Tulipan. Její klienti nám pomáhají s mytím uměleckých objektů na veřejném prostoru ve městě, jako například sousoší želviček na Fűgnerově ulici,“ řekla náměstkyně primátora Karolína Hrbková.

Podle ní mají velký díl práce také liberecké Komunitní práce. „Celý červenec pomáhají s údržbou zpřístupněného parku u libereckého zámečku,“ dodala.

Autoři | Foto MML

Štítky Liberec, květiny, růže, trvalka, Česká beseda, Lužická Nisa, kulturní dům, Plazy, levandule, záhon, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Liberec kvete. Jarní cibuloviny střídají letní trvalky, růže nebo surfinie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.