Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Silnice kolem přehrady jen pro pěší a cyklisty. Nejvíce se vyřádily děti

Lidé mohou od pátečního podvečera využívat celý okruh kolem přehrady. Město totiž zakázalo do konce srpna vjezd autům, a tak se tu dá jezdit na kole, bruslích nebo jen tak jít pěšky. V sobotu navíc u přehrady začalo Léto na přehradě. Děti si tu mohly zajezdit na dopravním hřišti a zkusit si i další aktivity.

„Děti se vyřádí, pak se půjdeme vykoupat,“ říká jeden z tatínků, který se do Zvolenské ulice přišel podívat i se dvěma syny. Vydali se i na procházku směrem k restauraci Bílý Mlýn. „Musím říct, že to bylo pěkné. Silnice byla prázdná, občas projel cyklista nebo někdo prošel. Kluci se tu parádně projeli na kole,“ dodal.

Právě to byl hlavní důvod, proč Zvolenskou na zkoušku na měsíc zavřít. Přehrada se dá teď dokolečka celá obejít a nemusíte mít strach, že vás srazí auto.

Magistrát chce pak v září vše vyhodnotit a případně se k uzavření Zvolenské vrátit.

Lidé ale zatím tuto novinku moc nevyužívají. I ve tři hodiny odpoledne bylo vidět, že po cestě u pláže chodí několikanásobně lidí než po Zvolenské.

U přehrady také město nachystalo prázdninový program Léto na přehradě. Během srpna se tu chystá třeba letní kino nebo závod historických kol.

Autoři | Foto

Štítky přehrada, Harcov, Zvolenská, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Silnice kolem přehrady jen pro pěší a cyklisty. Nejvíce se vyřádily děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.