Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecká zoo láká návštěvníky na ukázky sokolnictví. První je naplánována na příští týden

Liberecká zoologická zahrada připravila další novinku. Od příštího úterý až do poloviny října nabídne návštěvníkům ukázky sokolnictví. Ty budou probíhat každé úterý a čtvrtek vždy od 14:00 a 16:00 na louce za hlavním vstupem do zoo.

„Zkušený sokolník, kterého mnozí znají z nedalekého hradu Grabštějn, představí svět dravých ptáků, mezi nimiž nebude chybět sokol, výr, poštolka či káně. Jaká ale bude konkrétní sestava dravců na jednotlivých ukázkách výcviku, bude vždy záležet na momentální kondici ochočených cvičenců,“ říká mluvčí zoologické zahrady Barbara Tesařová.

Dnes už sokolnictví není chápáno pouze jako starověké umění lovu. Sokolníci se stále více věnují i ochraně ohrožených druhů a jsou nápomocní v celosvětovém zotavení populace ohroženého sokola stěhovavého. Podílí se i na mnoha dalších ochranářských projektech.

„V ZOO Liberec chováme unikátní kolekci dravých ptáků a jsme zapojeni do dvou reintrodukčních programů - s orlosupem bradatým a orlem mořským.  Odchovaná mláďata těchto druhů vypouštíme zpět do volné přírody. Tímto způsobem se nám podařilo reintrodukovat už více než patnáct dravců. I z tohoto důvodu věřím, že sokolnické ukázky budou nejenom atraktivním doplňkem návštěvy zoo, ale také poskytnou našim návštěvníkům spousty nových zajímavých informací ze života těchto unikátních tvorů,“ dodává ředitel liberecké zoo David Nejedlo.

Foto Zoo Liberec

Štítky Liberec, zoo, sokolník, Zoologická zahrada Liberec, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká zoo láká návštěvníky na ukázky sokolnictví. První je naplánována na příští týden  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.