Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pět let byla zavřená, teď začne ve Frýdlantu dětem opět sloužit tělocvična v Bělíkově ulici

Ve Frýdlantu na Liberecku začne s novým školním rokem znovu sloužit tělocvična v Bělíkově ulici. Pro školáky byla uzavřena pět let kvůli narušené statice stropu. Opravy už jsou hotové, nakonec má budova nejen nový strop a střechu, ale i podlahu a obložení. Plánuje se ještě rekonstrukce sociálního zařízení, na její projektové přípravě se nyní pracuje.

Základní škola v Bělíkově ulici byla postavena za první republiky. Tělocvična sice v 90. letech prošla částečnou rekonstrukcí, nebyla ale provedena dobře. Nová střecha byla příliš velkou zátěží a hrozilo zřícení stropu. Město ji proto muselo uzavřít. Práce na zpevnění stropu a rekonstrukce střechy začaly už loni a původně měly skončit do konce roku.

„Během stavby ale došlo při prudkých a dlouhých deštích k zatečení vody střechou. Podlaha byla poničená i přesto, že byla zakrytá folií a dřevotřískou," popsala důvody prodloužení prací vedoucí investičního oddělení města Zdena Ubiasová.

Firma, která střechu opravovala, byla pro tento případ pojištěna, opravu podlahy tak zaplatila zčásti pojistka, něco přidalo město. „Ve chvíli, kdy se rozhodlo o opravě podlahy, muselo dojít i k rekonstrukci dřevěného obložení tělocvičny, které na podlahu navazuje. Rada města tudíž na obložení uvolnila peníze a schválila, že společně s obložením dojde i k rekonstrukci oken. Tím se celá akce protáhla," dodala Ubiasová.

Budova tak nakonec má kompletně zrekonstruovaný krov a strop nad sálem tělocvičny, nový podhled a zateplenou stropní konstrukci. „Rekonstrukcí a opravou prošla i střešní konstrukce na části objektu sauny a prostoru pro schodiště," uvedla Ubiasová.

Objekt podle ní má i novou elektroinstalaci v sále tělocvičny a nářaďovny, včetně svítidel v podhledové konstrukci. Celá rekonstrukce podle ní přišla včetně DPH zhruba na čtyři miliony korun.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, rekonstrukce, tělocvična, podlaha, střecha, Liberecký kraj, První republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět let byla zavřená, teď začne ve Frýdlantu dětem opět sloužit tělocvična v Bělíkově ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.