Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na zanedbaném pozemku začal Jablonec stavět nový sportovní areál

Na zanedbaném školním pozemku v Sokolí ulici v Jablonci nad Nisou začaly práce na výstavbě nového sportovního areálu za téměř 19 milionů korun. Víceúčelové hřiště by mělo už na podzim příštího roku sloužit ke sportování dětí z nedaleké základní školy, předškolákům blízké mateřinky i veřejnosti.

"Podobné sportoviště v této lokalitě citelně a dlouho chybí," řekl ke stavbě náměstek jabloneckého primátora Lukáš Pleticha (ČSSD). Výstavba hřiště začala zemními pracemi, novému hřišti musely ustoupit některé stromy a keře. Nejnákladnější jsou právě hrubé terénní úpravy. "Je nutné srovnat plochu pro víceúčelové sportovní hřiště s umělým povrchem velké 968 metrů čtverečních. Terén podepřeme opěrnými gabionovými zdmi a svah zpevníme betonovými tvarovkami. Pro odvodnění areálu je třeba vytvořit drenážní systém," popsal rozsah prací Pleticha.

Spolu s velkým hřištěm s umělým povrchem vyroste na pozemku 60metrová běžecká dráha pro sprint s doskočištěm pro skok daleký, travnatá sportovní víceúčelová plocha s herními prvky a zakrytým pískovištěm pro nejmenší děti. "Vybudujeme také zázemí pro školní děti se šatnou a toaletami, učitelé zde budou mít kabinet s malým skladem a přístřeškem pro převlékání. A celý areál bude oplocený," doplnila Radka Poprová z oddělení investiční výstavby města.

Rekonstrukce pozemku, který kdysi sloužil výuce, je letos v Jablonci jednou z největších investičních akcí. Ještě do zimy by měly být hotové hrubé terénní práce a odvodnění pozemku, na jaře bude stavba hřiště pokračovat a hotové by mělo být do konce letních prázdnin příštího roku. Zeleň, která musela stavbě ustoupit, nahradí nové listnaté dřeviny, jehličnany, keře a trvalky a přibude i zátěžový a pobytový trávník. "Takovou příjemnou novinkou bude bludiště z tvarovatelných dřevin a zastíněné pískoviště," dodal Pleticha.

Autoři | Foto Jana Fričová

Štítky Jablonec nad Nisou, stavba, hřiště, pozemek, Lukáš Pleticha, ČSSD, sportovní areál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zanedbaném pozemku začal Jablonec stavět nový sportovní areál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.