Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecký kraj opět požádá stát o příspěvek na svého koordinátora pro romské záležitosti

Liberecký kraj opět požádá stát o příspěvek na činnost svého koordinátora pro romské záležitosti na příští rok. Schválila to krajská rada, která předloží žádost o podporu do příslušného dotačního programu administrovaného Úřadem vlády České republiky a Radou vlády České republiky.

Liberecký kraj žádá touto formou o podporu pravidelně každý rok. Doposud byl vždy stoprocentně úspěšný a získal podporu v maximální výši.

„Na Krajském úřadě Libereckého kraje je v souladu se zákonem o krajích funkce koordinátora pro romské záležitosti zřízena v oddělení sociální práce, odboru sociálních věcí, a to již od roku 2000. V současnosti ji zastává Václav Strouhal,“ říká Marie Šimice z tiskového odboru.

Tento koordinátor zajišťuje zároveň pozici tajemníka Komise Rady Libereckého kraje pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování, pořádá semináře a vzdělávací akce pro romské poradce obcí s rozšířenou působností, terénní pracovníky i neziskové organizace.

„Účastní se také jednání na obcích a městech v kraji za účelem řešení problematiky romské menšiny a cizinců, stejně jako zastupuje kraj na jednání se subjekty s celostátní působností. Cílem jeho činnosti je zlepšení sociální, kulturní i politické situace národnostních menšin na území kraje,“ dodala Šimice.

Foto Pavel Kacerovský

Štítky Liberecký kraj, Romové, koordinátor, Rada kraje, menšina, Česko, Úřad vlády České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj opět požádá stát o příspěvek na svého koordinátora pro romské záležitosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.