Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krajské dožínkové slavnosti hostí v sobotu sychrovský zámek. Představí regionální zemědělství

Program pro celou rodinu nabídnou Krajské dožínkové slavnosti, které proběhnou v sobotu na nádvoří sychrovského zámku. Těšit se můžete na tržnici regionálních potravin s ukázkami tradičních řemesel. Chybět nebude dožínkový průvod a v rámci kulturního programu vystoupí místní folklórní soubory a čeští hudebníci včetně Františka Nedvěda.

Dopolední program startuje už v devět hodin a vhodný bude především pro děti. „Zahrají skupina Maxim Turbulenc a folklorní soubory Jizera a Jizerka a návštěvníci uvidí také umění dog dancingu. Na nedaleké louce bude pro malé i velké připravena výstava hospodářských zvířat a hospodářské techniky,“ popsala mluvčí krajského úřadu Markéta Žitná.

Po poledni se vydá tradiční dožínkový průvod k zámecké kapli, kde proběhne díkuvzdání za úrodu.

Ve 13 hodin pak představitelé kraje oficiálně dožínky zahájí a devět regionálních výrobců obdrží ocenění Výrobek Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství roku 2017.

„Krajské dožínkové slavnosti jsou především ve znamení tradic, folklóru a kvalitních místních potravin a zemědělství našeho kraje,“ říká Jiří Löffelmann, radní pro řízení rezortu životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

„Touto akcí chceme lidem ukázat a více přiblížit každodenní práci našich farmářů a poděkovat jim i přírodě za letošní úrodu. Přijďte se pobavit, podívat se na tradiční řemesla a ochutnat regionální dobroty,“ zve radní.

Autoři | Foto Krajský úřad

Štítky Dožínky, Liberecký kra, Sychrov, slavnost, zemědělství, František Nedvěd, Jiří Löffelmann, Jizerské hory, Jizera, Liberecký kraj, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské dožínkové slavnosti hostí v sobotu sychrovský zámek. Představí regionální zemědělství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.